Na Slovensko mieri najlepšie zarábajúci športovec na svete.Instagram/cristiano, Braineexcanva/
StoryEditor

Trávnik na Tehelnom poli brázdi Cristiano Ronaldo. Najlepšie zarábajúci futbalista obľubuje luxusné vily, v týchto krajinách ich vlastní

Michal Čiernik08.09.2023., 10:00h

Celková hodnota jeho majetku sa pohybuje okolo 500 miliónov dolárov. Jeden z najslávnejších futbalistov planéty si ide luxusné nehnuteľnosti. Pozri sa, kde všade má vily.

Lajkuj Brainee.sk na

Ronaldo, ktorý je všeobecne považovaný za jedného z najlepších hráčov všetkých čias, získal päť ocenení Ballon d‘Or a štyri zlaté kopačky za najlepšieho strelca. Vo svojej kariére vyhral 32 trofejí vrátane siedmich ligových titulov, päťkrát zdvihol nad hlavu ušatú trofej Ligy majstrov a s Portugalskom vyhral Majstrovstvá Európy UEFA a Ligu národov UEFA.

V lige majstrov, najprestížnejšej futbalovej súťaži na svete, vsietil rekordných 141 gólov. Celkovo vo svojej kariére zaznamenal rekordných 844 presných zásahov a z toho 123 zárezov si pripísal za svoj národný tím. Dúfajme, že po piatkovom reprezentačnom zápase s našim výberom si túto štatistiku nezlepší.

Svoju profesionálnu kariéru začal v portugalskom Sportingu, odkiaľ ho v roku 2003 ako 18-ročného mladíka kúpil anglický Manchester United za 12 miliónov libier. Všetko potom je už futbalová história, ktorá sa navždy zapíše do dejín športu. Dnes hrá 38 ročný rodák z mestečka Fuchnal za saudskoarabskí tím Al-Nassr. Veľkorysí šejkovia mu ponúkli 136 miliónov dolárov ročne, čím sa stal podľa portálu Forbes najlepšie zarábajúcim športovcom za rok 2023.

Luxusné nehnuteľnosti

Gólová mašina si svoje astronomické zárobky patrične užíva a veľmi rád ich investuje do luxusných domov. Vo svojom rodisku, hlavnom meste ostrova Madeira, vlastní od roku 2015 rozľahlé sedemposchodové sídlo. Pár olympijských bazénov, vírivky a bazén na streche, ihrisko na minifutbal a podzemnú garáž, do ktorej sa zmestí až 5 luxusných áut si užíva jeho matka Dolores a starší brat Hugo. Rekonštrukcia stála futbalistu sedem miliónov libier.

Prímorská vila v Španielsku

Po tom, čo v roku 2019 zdvihol svoju prvú trofej s Juventusom Turín, si dvojnásobný najlepší hráč FIFA rozšíril svoju zbierku o ďalšiu nehnuteľnosť. Kúpil si dovolenkový dom v Marbella Country Club na juhu Španielska za 1,4 milióna eur. Táto úžasná nehnuteľnosť patrí do najluxusnejších lokalít Costa Del Sol.

Pevnosť v Madride

Tento dom, je ohromujúci aj na pomery portugalského kapitána. Získanie tohto rozľahlého sídla ho stálo päť miliónov dolárov. Ronaldo žil vo vile v rezorte La Finca dlhých deväť sezón, ktoré strávil v Reale Madrid.

Táto vysnívaná nehnuteľnosť s rozlohou 800 štvorcových metrov je jednoposchodová budova so siedmimi spálňami a ôsmimi kúpeľňami. Vila zahŕňa aj veľkolepú miestnosť s trofejami, ktorá predstavuje neuveriteľnú športovú kariéru legendy Bieleho baletu.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/biznis, menuAlias = biznis, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
08. máj 2024 23:16