Roadster od slovenskej firmy z LučencaPatak Motors
StoryEditor

Šikovní Slováci vytvorili moderný roadster pre 16-ročných. S výrobou začnú čoskoro, na výber bude benzínová aj elektro verzia

ČTKfdv03.06.2023., 11:30h

Slovenská firma Patak Motors začne v polovici budúceho roka vyrábať malý roadster, ktorý bude možné šoférovať od šestnástich rokov. Poháňať ho bude benzínový motor alebo elektromotor s výkonom 15 kW, ktorý mu umožní ísť až 130 km/h. Cena začína na 16 900 eur.

Lajkuj Brainee.sk na

Vozidlo pod názvom Rodster sa vyznačuje kompaktnými rozmermi a hmotnosťou 450 kg, čo je menej ako polovica oproti bežným malým vozidlám. V prípade elektrickej verzie pôjde nabíjať z klasickej 230 V zásuvky aj cez nabíjaciu stanicu.

Batérie budú plne nabité za štyri až deväť hodín a vozidlo na ne prejde až 250 km. K dispozícii bude so sklápacou strechou alebo bez strechy, píše portál iDnes.

image

Vodič autobusu vyhral v lotérii rovný milión, keď čakal na kebab. Ďalší deň prišiel normálne do práce

Moderná jazda, retro dizajn

„Naším cieľom bolo uviesť na trh vozidlo, ktoré kombinuje moderné jazdné vlastnosti a unikátny retro design z 30. rokov. Keď si sadnete za volant Rodstera, pocítite silné emócie. A či už pôjdete do práce, na nákup, pre dieťa do školy, alebo na víkendovú vychádzku, z každej jazdy budete mať skutočnú radosť,“ uviedol hlavný dizajnér a konateľ Patak Motors Andrej Hulala.

Patak Rodster bude už sériovo vybavený airbagmi, ABS, posilňovačom riadenia, kontrolou trakcie, stabilizačným systémom a posilňovačom bŕzd. Za príplatok je možné zaobstarať si klimatizáciu a prispôsobiť vozidlo vlastným predstavám.

Záujemcovia z viacerých krajín

Len od tvojho vkusu tak bude závisieť farba, typ karosérie s pevnou strechou alebo vo verzii kabrio so sklápacou strechou, až po rôzne prevedenia exteriérových doplnkov. Zvoliť možno aj varianty kolies, designové pneumatiky, volant, budíky či farebné prevedenie interiéru.

Výroba vozidiel Rodster bude zahájená v slovenskom meste Lučenec v prvej polovici roku 2024. Výrobca sa chce spojiť so strategickým partnerom, ktorý rozvoj značky akceleruje. O Rodster už prejavili záujem zákazníci z krajín, ako je Nemecko či Francúzsko.

Portál iDnes je patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/auto/modely, menuAlias = modely, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
22. apríl 2024 14:35