StoryEditor

Hyundai konečne odhaľuje dlho očakávaný model. Jeho zvuk si zamilujete

07.10.2020, 12:15
Detailnejšie informácie má kórejská automobilka predstaviť už čoskoro, dovtedy poskytuje malú ochutnávku v podobe snímok a ukážky zvuku novinky.

Len nedávno sme vás informovali o príchode športovo-ladeného modelu kórejskej automobilky Hyundai, ktorý nesie meno i20 N line. Štýlové odlišnosti exteriéru pozdvihli atraktivitu tohto kompaktu opäť o niečo vyššie, no množstvo fanúšikov divízie N od Hyundaiu netrpezlivo čakalo na ohlásený vrcholný variant. A výrobca konečne prináša prvú ochutnávku novinky i20 N.

Úplne prvá N verzia modelu i20 je podľa slov automobilky pripravená aj na jazdu na pretekárskej dráhe, pričom vychádza z novej generácie "i dvadsiatky" a je inšpirovaná taktiež špičkovým rely autom i20 WRC. 

Rovnako ako ostatné modely Hyundai N, aj táto novinka z nabrúsenej rodiny ponúkne vysoký výkon motora a dynamické technologické inovácie, ktoré uspokoja nadšencov zameraných najmä na športovo orientovanú jazdu. Značka však ďalšie detailnejšie informácie ohľadom použitej techniky či pohonného ústrojenstva zatiaľ neposkytla.

Vôbec prvý hothatch automobilky, Hyundai i30 N, dosahoval a stále dosahuje skvelé predajné úspechy. Môže za to okrem vynikajúcich jazdných vlastností a dizajnu aj jedinečný charakter či skvelý faktor zábavy.

Výrobca sa totiž už pri vtedajšej premiére nestránil priznať, že im pri navrhovaní išlo skôr o rozbúchanie srdca (BPM) užívateľa a nie o prvotriedne výkonové parametre auta (RPM). A zdá sa, že to na zákazníkov zapôsobilo - veď i my sme i30 N či i30 Fastback N po redakčnom teste vychválili, hoci dokonalý úplne nie je ani jeden. 

Výrazný podiel na celkovom zážitku z jazdy mal pritom i zvukový prejav auta, ktorý je jedinečný a skvele dotvára charakter vozidla. Pri chystanom modeli i20 N to nebude inak a taktiež sa môžeme tešiť na výrazné praskanie či bublanie z koncoviek výfuku.

Potvrdzuje to krátka nahrávka, ktorú značka zverejnila spolu s dvojicou snímok novinky a strohými informáciami. Jednoducho, ten nabrúsený prejav si zamilujete, hoci "strielanie" už nie je tak výrazné ako pri uvedení prvotného modelu i30 N.

Hyundai

​Dizajn úplne nového modelu i20 N sa potom pochopiteľne vyznačuje podstatne dynamickejším vzhľadom založeným na novej dizajnovej identite Hyundai Sensuous Sportiness a klasickom prevedení i20. Samozrejmosťou sú však agresívnejšie nárazníky a detaily s využitím červenej farby.

Prednej časti dominuje väčší otvor na prívod vzduchu pre turbomotor a taktiež pre dôkladné chladenie bŕzd. Vozidlo dostalo až 18-palcové kolesá so sivou matnou povrchovou úpravou a brzdovými strmeňmi značky N, rovnako ako jedinečné bočné prahy, ktoré podčiarkujú športový charakter. Výrazný zadný spojler následne prispieva k lepšiemu aerodynamickému výkonu vozidla.

DNA motoršportu podčiarkuje pre N modely charakteristická bledomodrá farba Performance Blue a strecha v čiernej farbe Phantom Black. Na odhalenie bližších informácií si ešte budeme musieť počkať, no v tlačovej správe sa hovorí, že detailnejšie odhalenie prebehne už čoskoro.

01 - Modified: 2024-04-26 22:00:00 - Feat.: - Title: Otázky, ktoré musia zvládať začiatočníci v autoškole. Pri niektorých zaváhajú i „profíci“ 02 - Modified: 2024-04-26 12:00:00 - Feat.: - Title: Prvá jazda s novou Daciou Duster. Odolný klasik zdražel a dostal miesto dieselu hybrid 03 - Modified: 2024-04-26 09:06:00 - Feat.: - Title: Návrat Škody k športiakom? Supervýkonná novinka ohromí, má to však jeden háčik 04 - Modified: 2024-04-25 11:45:00 - Feat.: - Title: Revolučná zmena pre „Géčko“: Terénna legenda od Mercedesu dostala elektropohon 05 - Modified: 2024-04-25 09:10:00 - Feat.: - Title: Urobí Európa krok späť? Nulové emisie sú vraj chvályhodné, ale nie za každú cenu
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
27. apríl 2024 01:29