StoryEditor

Najpredávanejšia škodovka dospela. Aké sú prvé kilometre za volantom novej Fabie?

24.08.2021, 11:35
S príchodom nástupcu sa zlepšila bezpečnosť vozidla, komfort, výbava, ponuka motorov i technológií. Česká novinka má opäť našliapnuté na slušný úspech.

Nemusíme chodiť okolo horúcej kaše - Škoda Fabia je na našom trhu dobre známym modelom a dlhé roky sa radí k vôbec najpredávanejším vozidlám, pričom ju len sporadicky v predajoch predbehne napríklad ešte o kus väčší kolega v podobe Octavie. Tento fakt potvrdzuje, že mnohým Slovákom jednoducho k spokojnosti stačí ponúkaná priestrannosť, praktickosť, kompaktné rozmery, rozmedzie motorizácií a stále veľmi priaznivá cenovka, ktorou sa Fabia dlhodobo vyznačuje.

Predchádzajúca tretia generácia ťahala v určitých smeroch voči svojim koncernovým konkurentom za kratší koniec, dôvodom bola použitá platforma. Posun oproti predchodcovi teraz konečne umožnilo využitie moderného podvozkového základu MQB-A0, ktorý inžinierom z automobilky umožnil aplikovať do novinky mnohé nové technické riešenia.

​Okrem skvelých asistenčných systémov teda v poradí štvrtej generácii Fabie nájdeme aj o poznanie väčší vnútorný priestor, nafúknutý objem batožinového priestoru a celkovo lepšie jazdné vlastnosti či rozsiahlejšiu ponuku motorizácii. Fabia v novej generácii nebude obmedzovaná len na litrové benzínové trojvalce, neskôr sa má totiž do portfólia dostať aj štvorvalcový 1,5-litrový agregát s výkonom až 150 koní. 

My sme v uplynulých dňoch absolvovali prvé zoznamovacie jazdy v okolí poľského Gdanska, kde sme sa pozreli na druhú najslabšiu motorizáciu 1.0 MPI vo výbave Ambition a taktiež na dvojicu 1.0 TSI motorov s manuálnou i automatickou prevodovkou DSG vo výbave Style. Aké sú prvé dojmy a kam sa Škoda so svojim bestsellerom reálne posunula?

Voľba do mesta alebo mimo neho?

Základným parametrov pri výbere motora novej Fabie by malo byť zameranie jazdy a plánovaná využiteľnosť auta. Budete sa primárne zdržiavať len v meste a hľadáte "nesmrteľný" agregát pre nenáročných, alebo máte v pláne využívať auto plnohodnotne aj mimo mesta ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-24 09:16:15 - Feat.: - Title: „Otec“ moderných škodoviek smeruje k Číňanom. Slovák dohliadne aj na tvary MG 02 - Modified: 2024-04-23 13:32:33 - Feat.: - Title: V recenziách sa mu vysmiali. Toto zariadenie malo nahradiť mobily 03 - Modified: 2024-04-23 12:00:00 - Feat.: - Title: Keď začínajú drahé problémy: Čo nerobiť s turbomotorom a ako sa prejavujú problémy? 04 - Modified: 2024-04-23 09:10:00 - Feat.: - Title: Opel odhalil kompletne prepracované rodinné SUV. Väčšie, štýlovejšie a nielen elektrické 05 - Modified: 2024-04-24 07:12:44 - Feat.: - Title: Vysoký výkon, skvelé objektívy a zaujímavé príslušenstvo. Takto to vyzerá, keď sa z mobilu stane fotoaparát
menuLevel = 2, menuRoute = auto/testy, menuAlias = testy, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
24. apríl 2024 12:24