StoryEditor

Toto je najkrajšia, najdrahšia a najvýkonnejšia Škoda. Ako jazdí vrcholný model značky?

10.04.2022, 00:00
Prvé dojmy z horúcej novinky Škoda Enyaq Coupé RS iV 80x sú po prvých kilometroch prevažne pozitívne.

Stačí sa pozrieť na európske cesty a aj laik pochopí, čo hrá na dnešnom automobilovom trhu prím. Športovo-úžitkové vozidlá si razia cestu k zákazníkom čoraz viac, ich zástup v ponukách výrobcov sa stále zväčšuje a pritom neraz aj na úkor donedávna najobľúbenejších modelových radov. Viete však, čo majú zákazníci zdá sa ešte o štipku radšej? 

Odpoveďou sú opäť vozidlá typu SUV, avšak spolu s prívlastkom kupé, ktorý z nich robí atraktívnu voľbu pre mnohých náročnejších záujemcov. Tento strih uviedol medzi prvými mníchovský "bavorák", nasledovaný i Mercedesom či ďalšími z radov luxusných a prémiových automobiliek.

​Portfólio o SUV-kupé pritom dnes už obohatili aj zástupcovia neprémioviek a teda napríklad Renault či česká Škoda - u nej ide v prípade verzie s dodatkom RS dokonca o absolútny vrchol ponuky, ktorý sme mohli medzi prvými aj my na niekoľko hodín prevetrať priamo v Bratislave a jej okolí. Zážitok umocňoval fakt, že na cestách sme boli vďaka výraznému lakovaniu doslova neprehliadnuteľní.

Takto vyzerá vrchol ponuky

Elektromobil Enyaq Coupé iV a Coupé RS iV v mnohých smeroch vychádza zo svojho bežného súrodenca Enyaq iV. Ten patrí medzi obľúbených adeptov pre tých, ktorí hľadajú parametrami slušne nabité plne elektrické SUV za ešte stále pomerne rozumnú cenu.

Kupéčko k tomu pridalo ešte poriadnu dávku korenia, štýlu a taktiež výkonu vo vyhotovení RS. Ten je v súčasnosti jedinou možnosťou, ako sa k takémuto strihu u Enyaqu dostať. Bežné motorizácie sa do predaja totiž dostanú až neskôr. Dokonca ide o prvý elektrický model s týmto ikonickým RS emblémom...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-15 08:30:00 - Feat.: - Title: Drahé palivo na pumpách? Poradíme vám, ako dokážete znížiť spotrebu vášho auta 02 - Modified: 2024-04-16 09:30:00 - Feat.: - Title: Neprehliadnuteľné Alfa Romeo odhalené. Prvý elektromobil značky dostane aj hybrid 03 - Modified: 2024-04-15 11:40:00 - Feat.: - Title: Číňania dotácie popierajú. Ich autá si držia náskok vďaka inováciám i dokonalej výrobe 04 - Modified: 2024-04-13 22:33:46 - Feat.: - Title: Luxusné SUV, ktoré vyzerá i jazdí skvele. Briti však spravili krok, ktorý mnohých nepoteší 05 - Modified: 2024-04-12 19:06:48 - Feat.: - Title: Auto budú môcť používať len cez týždeň. Nemecký minister dopravy vystrašil vodičov slovami o zákazoch jazdy
menuLevel = 2, menuRoute = auto/testy, menuAlias = testy, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
17. apríl 2024 04:15