StoryEditor

Vyskúšali sme luxusný Batmobil pre siedmich. Kraľuje priestorom, dizajnom i úsporou

09.05.2021, 00:00
Do rúk sme dostali limitované prevedenie prerasteného SUV X7 od značky BMW. Čo ponúka špeciálna edícia Dark Shadow v spojení s naftovým motorom?

Rodinné auto môže mať v dnešnej dobe skutočne najrôznejšie podoby. ​​Chcete ísť cestou osvedčeného kombíku, sú vám sympatické modely vymierajúceho segmentu MPV, dali by ste prednosť veľkokapacitným minivanom alebo podľahnete súčasnému trendu športovo-úžitkových áut a crossoverov?

Áno, tento segment stúpa na popularite, no často ponúkajú jeho zástupcovia mohutnejšie rozmery bez dodatočného zlepšenia praktickosti a vnútorného priestoru. Každá minca má však dve strany a aj v segmente SUV sa nájdu modely, ktoré vzdušnosťou kabíny nešetria.

​Medzi prémiové kúsky patrí Mercedes-Benz GLS, Land Rover Discovery, Audi Q7 či mníchovské BMW X7, ktoré sme nedávno v HN vyskúšali. Nejde už síce o najhorúcejšiu novinku, no model sme dostali s dieselom a v novom výnimočnom limitovanom vyhotovení Dark Shadow Edition, z ktorého sa vyrobí svetovo iba 500 kusov.

Ako v prvej triede

Limitku spoznáte už na prvý pohľad, je zabalená do tmavej farby a na cestách vzbudzuje spolu s mohutnými rozmermi a veľkou kontroverznou maskou chladiča ohromný rešpekt. Majestátne SUV BMW X7 Dark Shadow Edition je ako vôbec prvé z portfólia výrobcu​lakované špeciálnym šedým matným metalickým lakom Frozen Arctic Grey od BMW Individual, tmavý zovňajšok následne dopĺňajú aj 22-palcové čierne disky kolies, zatmavené zadné sklá a doplnky exteriéru lakované do čiernej farby.

Vyzdvihujeme prácu predných LED laserových svetlometov, komfort zvyšuje automatické dovieranie dverí a jemnú výčitku si neodpustíme len na adresu neprekrytia prahov. Pri vystupovaní z pomerne vysokého auta sa ich vždy dotknete a ak auto nebudete nonstop udržiavať v tip-top čistom stave (čo je mimo letného obdobia asi nemožné), odskáču si to vaše nohavice.

Na tento detail zabudnete po usadnutí do perfektne tvarovaných, pohodlných, vyhrievaných i ventilovaných sedadiel s masážnou funkciou. Absolvovanie dlhých diaľničných kilometro...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-26 12:00:00 - Feat.: - Title: Prvá jazda s novou Daciou Duster. Odolný klasik zdražel a dostal miesto dieselu hybrid 02 - Modified: 2024-04-24 07:12:44 - Feat.: - Title: Vysoký výkon, skvelé objektívy a zaujímavé príslušenstvo. Takto to vyzerá, keď sa z mobilu stane fotoaparát 03 - Modified: 2024-04-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Dopravné značky, ktoré musia vodiči dokonale poznať. Mnohí však zaváhajú 04 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 05 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Rodinný elektromobil s brutálnym výkonom: potešil kvalitou i jazdou, no nie dojazdom
menuLevel = 2, menuRoute = auto/testy, menuAlias = testy, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
26. apríl 2024 20:41