StoryEditor

Prvá jazda s modelom, ktorý má zmeniť pohľad na Opel. Otvára novú éru značky

Nový crossover Mokka prichádza pomaly na Slovensko a my sme na niekoľko hodín vyskúšali jeho elektrickú verziu. Aký zanechala dojem?

S elektromobilmi sa v poslednom čase na automobilovom trhu akoby roztrhlo vrece. Ich obľúbenosť u zákazníkov rastie, infraštruktúra sa rozširuje, tlak Európskej únie na emisie sa zvyšuje a výrobcom teda nezostáva nič iné, než čoraz viac presadzovať i alternatívne elektrifikované pohony.

U niektorých modelov sa začlenenie elektromotora podarí lepšie, u iných toto riešenie ešte trochu pokrivkáva​. Nás po rannom prevzatí štýlovej novinky značky Opel zaujímalo, ako na tom bude práve novo prichádzajúca Mokka-e, respektíve Electric.

​Výrobca si totiž na svojom crossoveri dal skutočne záležať a podľa jeho slov má zmeniť pohľad verejnosti na značku i udávať "trend" pre ďalšie chystané vozidlá nesúce logo s bleskom. Podotýkame, nové logo s bleskom, avšak o tom neskôr. Ako jazdí?

Ticho, komfort a rýchle nabíjanie

Nasadáme do auta, stláčame trochu skryté tlačidlo štartovania motora pod volantom a počujeme tiché prebúdzanie pohonného ústrojenstva so ​signálom, ktorý vám dáva najavo pripravenosť k jazde. Na palubnom počítači svieti s plne nabitým akumulátorom dojazd necelých 320 kilometrov, čo nie je natoľko vzdialená hodnota od údajov výrobcu - ten hovorí o rádiuse 322 kilometrov podľa reálnejšieho štandardu WLTP.

Hoci sa na prvých jazdách nezvykneme výraznejšie venovať spotrebe, po niekoľkohodinovom jazdení v meste, na okreskách, miernom teréne a poskakovaní pri fotení nám pri odovzdávaní auta systém ukázal prekvapivo peknú hodnotu 18,5 kWh na sto kilometrov. V domácom teste nás však bude zaujímať, či sa skromný apetít udrží aj dlhodobejšie po niekoľkých stovkách prejdených kilometrov, predsa len sme na úvodné zoznámenie sa s autom mali len krátku chvíľu.

...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-19 09:05:00 - Feat.: - Title: Absolútna dominancia Japoncov. Toto je 10 hybridov s reálne najnižšou spotrebou paliva 02 - Modified: 2024-04-19 12:15:00 - Feat.: - Title: Mazda predstavila novú vlajkovú loď. Gigant aj so šesťvalcom zvládne 2,5-tonový príves 03 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 04 - Modified: 2024-04-18 09:15:00 - Feat.: - Title: Dovezené autá sú stále v kurze. Štúdia ukazuje, ktoré krajiny dominujú a aké sú hrozby 05 - Modified: 2024-04-17 12:00:00 - Feat.: - Title: Urastené rodinné SUV aj pre siedmich je na Slovensku. Hyundai prezradil oficiálne ceny
menuLevel = 2, menuRoute = auto/testy, menuAlias = testy, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
19. apríl 2024 18:13