StoryEditor

Skúsili sme najpredávanejšie SUV na Slovensku. Kombinuje atraktívny štýl s úsporou

26.02.2022, 23:00
Obľúbenec Slovákov sa predviedol v teste so štýlovou výbavou N-Line+. Postačí však Tucsonu pod kapotou aj skromný diesel?

Aj napriek tomu, že SUV model Tucson od kórejskej automobilky tu s nami už nejaký ten piatok je, stále neprestáva na cestách vzbudzovať pozornosť okolia. Vlastne sa tomu ani príliš nečudujeme.

Nápadný ázijský strih kriviek a výrazný svetelný podpis parametrických svetiel vpredu ho dokážu od konkurentov naozaj výrazne odlíšiť. A zákazníkom sa to zjavne pozdáva.

​Potvrdzujú to totiž čísla predajov, vďaka ktorým sa práve Hyundai Tucson stal vôbec najpredávanejším športovo-úžitkovým modelom na slovenskom trhu.

Rukami nám model za uplynulý rok od svojho svetového predstavenia prešiel už niekoľkokrát, pričom vždy to bola veľmi príjemná spoločnosť. Čo potom ešte, keď sa k tomu pridá vyšperkovaný vzhľad novoponúkaného vyhotovenia N-Line? Teda, aby sme boli úplne presní, N-Line+.

Štýl nadovšetko

Tentoraz začneme dizajnom, ktorý je kľúčovým rozdielom testovaného kúska od predchádzajúcich exemplárov. Vyhotovenie N-Line sa totiž zameriava na tých, ktorí hľadajú civilné vozidlo, ale nechcú si zároveň odopierať výraznejší vzhľad športových modelov divízie Hyundai N.

Paradoxom pritom je, že Tucson sa v ostrej verzii N zatiaľ vôbec neponúka. Oproti svojim bežným súrodencom sa odlišuje už na prvý pohľad, a to hneď niekoľkými výraznými prvkami. Výrobca pozmenil tvarovanie i farebné vyhotovenie nárazníka vpredu, ktorý nadväzuje na masku chladiča s jemne odlišnou výplňou.

HN/Radoslav Petrík

​Tú tvorí i charakteristické nápadné denné parametrické svietenie v podobe akýchsi skrytých „anjelských krídel“. Po deaktivácii svietenia sa svetlá stratia...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-23 09:10:00 - Feat.: - Title: Opel odhalil kompletne prepracované rodinné SUV. Väčšie, štýlovejšie a nielen elektrické 02 - Modified: 2024-04-22 13:21:18 - Feat.: - Title: Toyota prezrádza, aké chyby robia mladí vodiči najčastejšie. Zadarmo im pomôže 03 - Modified: 2024-04-22 13:29:37 - Feat.: - Title: Luxusný džíp Matthewa Perryho z Priateľov sa ani pol roka po smrti nepohol 04 - Modified: 2024-04-22 09:06:00 - Feat.: - Title: Kým majitelia spia, Tesla vylepšuje. Nová aktualizácia prináša mnohé zaujímavosti 05 - Modified: 2024-04-19 16:59:34 - Feat.: - Title: Rošáda Francúzov je na konci. Trnavské trio je kompletné, vyžiadalo si stovky miliónov aj prepúšťanie
menuLevel = 2, menuRoute = auto/testy, menuAlias = testy, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
23. apríl 2024 13:56