StoryEditor

Len krôčik k dokonalosti? Toyota má solídnu náhradu za obľúbené modely SUV

23.10.2020, 11:00
Ako dopadol redakčný test praktického "terénneho" kombíku od japonskej automobilky Toyota s označením Corolla Trek?

Hoci o novej Toyote Corolle Trek sme počuli už minulý rok, na testovanie sa k nám dostala až v druhej polovici tohto roka. Týždeň sme tak strávili so zaujímavým kombíkom s označením Touring Sports, ktorému pod kapotou pracoval hybridný motor.

A aj keď nie je tuctovým autom, predsa len sa zamyslíte, prečo by ste si mali spomedzi mnohých modelov vybrať práve tohto Japonca. My sme dostali odpoveď už po pár jazdách, takže čítajte ďalej, či by vás presvedčila.

Výrazný dizajn

Hneď na prvý pohľad si všimnete, že auto vyzerá mohutnejšie a trochu drsnejšie, ako bežné autá typu kombi. Na jednej strane je to zrejme toyoťáckym dedičstvom, ktoré sa nebojí ísť aj do odvážnejších tvarov, ako konzervatívna európska konkurencia. Na druhej strane, Toyota Corolla Trek má o sebe dávať aj ďalšiu informáciu.

Jej cieľovou skupinou majú byť rodiny, ktorý vedú aktívny životný štýl a neboja sa ani vyrazeniam si do prírody. I keď nejde o SUV, ktoré rozrazí akýkoľvek terén, predsa len má Corolla Trek o 20 mm vyššiu svetlú výšku ako predchodca. O niečo ľahšie si tak poradí s poľnými cestami. V niektorých situáciách možno i lepšie, než niektoré crossovery.

​Na tento účel je tu i trochu viac plastu, teda ochranné kryty podvozka v prednej i zadnej časti, či bočné panely v spodnej časti karosérie. Ak sa zdá, že 20 mm nič nie je, musíme nesúhlasiť. Tomuto páru centimetrov sa totiž poďakujete pri každom neposlušnom obrubníku, pri ktorom budete parkovať.

Nám sa Corolla Trek celkovo páčila no uznáme, že nie všetkým musí byť pochuti predná maska. Mriežka chladiča je naozaj výrazná, podľa Toyoty v prevedení na spôsob včelých plástov. Agresívnejší výzor jej dodávajú aj tenké bi-LED svetlomety.

Nášmu dojmu pomohli i veľmi pekné 17-palcové zliatinové disky kolies s brúseným povrchom. Avšak dovolíme si tvrdiť jednu vec. 17tky mal už aj Opel Corsa, ktorý sme mali nedávno na teste. Corsa je pritom o dosť menšie vozidlo, ktorému 17tky pasovali. V prípade väčšej Corolly, ktorá sa navyše tvári aj ako auto do terénu, by sme si tak priali aj kolesá s väčším priemerom. Na druhej strane však chápeme, že by to mo...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-24 14:00:02 - Feat.: - Title: Vyššia o desiatky percent: Spotreba áut na papieri nezodpovedá realite, ukazuje štúdia 02 - Modified: 2024-04-24 09:16:15 - Feat.: - Title: „Otec“ moderných škodoviek smeruje k Číňanom. Slovák dohliadne aj na tvary MG 03 - Modified: 2024-04-23 13:32:33 - Feat.: - Title: V recenziách sa mu vysmiali. Toto zariadenie malo nahradiť mobily 04 - Modified: 2024-04-23 12:00:00 - Feat.: - Title: Keď začínajú drahé problémy: Čo nerobiť s turbomotorom a ako sa prejavujú problémy? 05 - Modified: 2024-04-23 09:10:00 - Feat.: - Title: Opel odhalil kompletne prepracované rodinné SUV. Väčšie, štýlovejšie a nielen elektrické
menuLevel = 2, menuRoute = auto/testy, menuAlias = testy, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
25. apríl 2024 03:39