StoryEditor

Výkonný rodinný kombík, ktorý si obľúbia aj ženy. Získa si vás nielen svojou eleganciou

28.05.2020, 15:31
Nové BMW 330d Touring má elegantný vzhľad, no drieme v ňom aj športovejší duch. Obľúbite si priestor i kufor, no zaplatíte slušnú sumu.

Na začiatku si dovolíme povedať jeden predsudok. Zrejme nie je veľa žien, ktoré by išli do kolien z verzií „kombi“. Jednoducho, na prvú signálnu sústavu, tento typ áut nemusí najprv pôsobiť prvoplánovo príťažlivo. Je skôr rozvážne a dôstojné. Po týždni s kombíkom sme však boli skvele zohratá dvojka a auto malo pre nás neskutočný šmrnc.

Do redakcie sme dostali na týždeň nové BMW 330d Touring s pohonom všetkých štyroch kolies. Nebudeme klamať, pri prvom zoznamovaní sme si s rešpektom pozreli väčšie rozmery tohto auta. Skoro päť metrov na dĺžku rozhodne nepatrí k skladným autíčkam do mesta. Zobrali sme to však ako výzvu a vydali sme sa na prvú cestu.

​Nižší posed nám tiež príliš veľa sebavedomia nedodal. Pohľad do spätného zrkadla skrz deliacu sieťku medzi kufrom a zadnými sedadlami pritom stále pripomínal, že sa vezieme v niečom väčšom. Po počiatočných kilometroch sme však cítili, že auto sa po ceste pohybovalo s elegantnou ľahkosťou a tuhšie baworácke riadenie sa postaralo o to, aby auto zatáčalo a pohybovalo sa so železnou presnosťou a maximálne rýchlou odozvou. S každým ďalším kilometrom sme si boli za volantom čoraz istejší.

Objemnejší veniec volantu, veľmi dobre sediaci podvozok a 265 slušných nemeckých koní – to všetko nejako začalo tvoriť maximálne príjemný celok. Z počiatočného stresu spojeného s parkovaním či cúvaním sa stala rutina a či už bolo treba zaparkovať pozdĺžne alebo na preplnenom parkovisku, všetko sa dalo zvládnuť s obratnosťou, akú majú o niečo menšie sedany. 

Dizajn sme si zamilovali

Dojem z dizajnu sme mali celkovo veľmi dobrý. Ak ste fanúšikom zväčšených ladviniek, ktoré BMW začalo tlačiť do popredia nie len na svojich nových sedmičkových modeloch, potom s výzorom vozidla nebudete mať problém. Auto je inak pomerne konzervatívne...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Dopravné značky, ktoré musia vodiči dokonale poznať. Mnohí však zaváhajú 02 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 03 - Modified: 2024-04-13 22:33:46 - Feat.: - Title: Luxusné SUV, ktoré vyzerá i jazdí skvele. Briti však spravili krok, ktorý mnohých nepoteší 04 - Modified: 2024-04-10 13:14:11 - Feat.: - Title: Zaváhajú aj automobiloví experti: Spoznáte menej známe automobilky iba podľa loga? 05 - Modified: 2024-04-05 11:43:54 - Feat.: - Title: Vyskúšali sme auto pre masy: kórejský hatchback s manuálom a priaznivou cenou
menuLevel = 2, menuRoute = auto/testy, menuAlias = testy, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
20. apríl 2024 09:52