StoryEditor

Hotel pre Máriu a Jozefa

17.12.2007, 23:00
Autor:
mokmok

Voláte sa Mária a váš manžel Jozef? Potom sa môžete tešiť na naozaj štedré Vianoce vo Veľkej Británií. Počas sviatkov nositeľom týchto biblických mien sieť hotelov Travelodge ponúka pobyt zdarma. Na rozdiel od ozajstného príbehu rodičov Ježiša, ktorí pred 2000 rokmi márne hľadali nocľah v Betleheme, budú od 24. decembra do 5. januára Máriám a Jozefom dokorán otvorené dvere hotelov. Vo Veľkej Británii sa už nahlásilo dovedna 30 párov, ktorí majú o takúto pozornosť hotelového priemyslu záujem. Slováci sa ale zatiaľ nemôžu robiť nádeje na romantický pobyt zdarma v Londýne. Ponuka platí len pre anglických občanov.
2000 rokov starý príbeh očaril Angličanov
"Tento dar pobytu zdarma zo strany hotelového priemyslu má vynahradiť to, že pred 2000 rokmi nemal na Vianoce žiadne voľné izby, keď Mária a Jozef hľadali miesto a nakoniec sa museli uložiť na noc v maštali," vysvetlila ponuku spoločnosti jej hovorkyňa Shakila Ahmedová.
Ponuka sa vzťahuje na každý z 322 hotelov spoločnosti Travelodge vo Veľkej Británii. Páry sa musia preukázať preukazom totožnosti a takisto priniesť dôkaz o dlhom spolužití. Ak splnia len tieto dve podmienky, čaká ich noc v rodinnom apartmáne pre dvoch dospelých a dve deti. Podľa informácií ponuka už nadchla verejnosť. Potvrdila to aj manažérka jedného z hotelov siete Sandy Leckie. "Privítame každú Máriu a Jozefa v našom hoteli. Je to určite pohodlnejšie ako maštaľ. Iba dúfam, že si neprinesú somárika."
Pravé Vianoce
Anglickí manažéri hotelov chcú týmto spôsobom evokovať pravého ducha Vianoc. "Máme veľa záujemcov. Myslím si, že ľudom sa páči práve to, že to rezonuje s príbehom narodenia Ježiša, najmä v čase, keď sa na pravý zmysel Vianoc zabúda v prehnanej slávnostnej atmosfére," vysvetlila Ahmedová. Márie a Jozefovia sa môžu zaregistrovať na špeciálnej webovej stránke, ktorú zriadila táto hotelová sieť. Traveldoge patrí v Británii k najrýchlejšie rastúcim nízkorozpočtovým hotelovým sieťam.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
12. máj 2024 04:37