StoryEditor

Fanúšikovia idú proti Applu. Kvôli novému nápadu

20.01.2016, 23:00
Autor:
HNstyle.skHNstyle.sk

„Apple sa chystá podviesť každého zo svojich zákazníkov,“ aj to je názov petície, ktorú založili nespokojní používatelia na základe predchádzajúcich správ, že Apple v budúcnosti pri svojich zariadeniach nepočíta s využitím štandardného 3,5 mm audio konektora. Teda kovového konektora na každých slúchadlách. Píše server iDnes.cz.

Malo by sa tak stať podľa vyhlásení Forbesu a FastCompany. Apple by mal „zabiť“ klasický konektor slúchadiel už pri budúcej, desiatej generácii iPhonu. Tú predstaví tento rok v septembri.

Dovtedy, alebo do času prvých únikov, možno však takéto tvrdenie len považovať za obyčajnú špekuláciu. „Zhorení“ používatelia, ktorí za týmto krokom vidia len snahu Applu zbohatnúť na nich, si to však nepripúšťajú. Ich presvedčenie, že sa na takýto krok Apple skutočne v dohľadnom čase odhodlá, priživuje aj sama spoločnosť.

Už v roku 2014 sa totiž objavili správy, že do vlastného programu Mfi (Made for i) spoločnosť pridala špecifikáciu slúchadiel EarPods pripojiteľných ku konektoru lightning. Toho konektoru, cez ktorý sa dnes iPhone nabíja. 

Minulý rok v októbri sa potom na verejnosť dostali informácie o možných bezdrôtových slúchadlách AirPods. Spoločnosť má z absencie najobvyklejšieho audio konektora ťažiť, pri budúcom iPhone. Mohla by tak docieliť tenšie telo v porovnaní s aktuálnou generáciou.

Autorom petície prekáža nielen fakt, že používatelia tak budú mať pri výbere slúchadiel značne zviazané ruky, ale aj napríklad to, že Apple sa takto dostane k slušným peniazom.

A to nielen vďaka licenčným poplatkom za použitie ich koncovky pri slúchadlách mnohých výrobcov, ale tiež vďaka predaju redukcie. No a vďaka nej budú môcť používatelia používať slúchadlá s jackom či lightning konektorom na akomkoľvek zariadení. Poukazujú však aj na vyššie zaťaženie prírody. A to z dôvodu, že staré slúchadlá s tradičným konektorom skončia tak často na skládkach.

Cieľom autorov petície je nazbieranie 250-tisíc podpisov. Hoci ju možno vzhľadom na fakt, že doteraz nejde o potvrdenú informáciu, považovať za paradoxnú, vzbudila veľký ohlas. Štvrť milióna podpisov sa totiž podarilo nazbierať už pár dní po jej zverejnení. Nakoľko a či vôbec však Apple varovné volanie vypočuje, je otázkou.

Avšak raz to vyšlo. A to keď sa v minulosti spoločnosť snažila presadiť menej štandardný 2,5 mm konektor. Aj vtedy dali používatelia jasne najavo, že tadiaľ cesta nevedie. Teraz im nezostáva než dúfať, že sa skorším prešľapom Apple poučí aj teraz. Je to však málo pravdepodobné. Vo vlastnom lightning konektore totiž vidí lepšie riešenie. Aj preto nemá dnes iPhone microUSB. 


 

01 - Modified: 2022-03-04 11:51:18 - Feat.: - Title: Rusi sa už neposadia do švédskych sedačiek v teplákoch od Nike. Svoju činnosť pozastavuje v Rusku aj Airbnb 02 - Modified: 2021-12-12 22:58:26 - Feat.: - Title: iPhone 13 mini je malá raketa 03 - Modified: 2021-11-28 18:19:35 - Feat.: - Title: Hľadáte bezdrôtové slúchadlá? Tu je náš pestrý výber do 200 eur 04 - Modified: 2021-10-29 13:26:40 - Feat.: - Title: S týmito telefónmi spravíte najlepšie fotky 05 - Modified: 2021-08-09 07:56:35 - Feat.: - Title: Apple vyráža do boja proti pedofílii: V iPhonoch chce hľadať fotky zneužívaných detí
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 21:40