StoryEditor

Kým odbije polnoc, namiešajte si originálny drink

31.12.2013, 11:07
Autor:
stlstl
Nepotrebujete ani barmanský kurz a plný domáci bar. Napriek tomu môžete Nový rok privítať štýlovo. Prinášame sedem tipov.

Hubert passion
Miešané nápoje na báze sektu sú čoraz populárnejšie. Bublinky navodia správnu sviatočnú atmosféru a decentne doplnia chuť každého nápoja.

Potrebujeme:
3 cl jahodového pyré
1 cl broskyňového likéru
1 cl limetkovej šťavy
ľad
Hubert Club ružový

Ako na to:
Do šejkra nalejeme jahodové pyré, peach (broskyňový) likér, limetkovú šťavu, vložíme ľad a premiešame. Celý obsah prelejeme do podávacieho pohára. Dolejeme Hubert Club ružový.

 

Bianca
Uvoľnenú atmosféru silvestrovského podvečera môže sprevádzať aj chuť byliniek. Ako súčasť miešaných nápojov.

Potrebujeme:
30 ml Becherovky Original
30 ml bieleho vermútu
30 ml šampanského (alebo bieleho šumivého vína)
maliny a limetku na ozdobu

Ako na to:
Všetky suroviny vlejeme do pohára na stopke a premiešame spolu s ľadom. Ozdobíme kúskami malín a plátkom čerstvej limetky. Bez ohľadu na to, či použijeme sladký alebo suchý vermút, oba typy vyzdvihnú odlišné chuťové odtiene Becherovky.

 

Cranberry Cool
Chystáte sa osláviť koniec roka doma, no v kruhu svojich najlepších priateľov? Prekvapte ich chuťovkou, s ktorou sa zaručene ešte nestretli.

Potrebujeme:
4 cl Nicolaus Vodky CRANBERRY
2 lyžičky nastrúhaného zázvoru
10 cl brusnicového džúsu

Ako na to:
Pohár naplníme ľadom, vložíme doň nastrúhaný zázvor, nalejeme vodku s džúsom a dobre premiešame.

 

Mattoni Star Jam
Ani tí, čo nemôžu či nechcú piť alkohol, neostanú „u Suchánků“. Nealko miešaný drink môže byť súčasne aj vitamínovou bombou.

Potrebujeme:
15 cl perlivej minerálnej vody Mattoni
3 čajové lyžičky šípkového džemu
0,5 cl javorového sirupu
0,5 cl zázvorového sirupu
krúžok sušeného jablka, mätu, pomarančovú kôru

Ako na to:
Džem s javorovým sirupom dobre premiešame v šejkri. Prelejeme do pohára, pridáme ľad, dolejeme perlivou minerálnou vodou Mattoni a ozdobíme.

 

Slivovica na horách
Silvestrovská noc strávená na chate v zasnežených horách má neopakovateľné kúzlo. Spríjemniť ju môže aj niečo na rýchle zahriatie.

Potrebujeme:
4 cl slivovice R. JELÍNEK
sušené slivky
čierny čaj

Ako na to:
Do hrnčeka dáme sušené slivky, zalejeme ich čiernym čajom a doladíme pridaním slivovice R. JELÍNEK. Nápoj je ideálne ozdobiť škoricou.

 

Currantly
Sviatočné chvíle ponúkajú ideálnu príležitosť spoznať aj chute netradičného exotického ovocia. Ide to aj v spojení s kvalitným alkoholom.

Potrebujeme:
4 cl Nicolaus Vodky BLACKCURRANT
2 cl lychee džúsu
1 cl limetkovej šťavy

Ako na to:
Všetky suroviny premiešame v šejkri s kockami ľadu a prelejeme do vychladeného pohára.

 

Caramel Cream
Netradičná príchuť vodky kombinujúca vanilku a karamel dáva tomuto nápoju arómu vyjadrujúcu tajomstvo, nostalgiu a pohodu.

Potrebujeme:
4 cl vodky Alternative Cream
2 cl karamelového sirupu
6 cl smotany (33%)
2 cl ananásovej šťavy
Physalis na ozdobenie

Ako na to:
Najskôr ochladíme pohár aj šejker niekoľkými kockami ľadu, z ktorého po chvíli zlejeme vodu. V šejkri si následne spolu s ľadom vymiešame všetky uvedené ingrediancie a vylejeme ich do pripraveného vysokého pohára. Ozdobíme physalisom, prípadne kakaom.

 

 

 

01 - Modified: 2005-11-14 20:39:37 - Feat.: 0 - Title: Foto vydania HN - 15. 11. 2005
01 - Modified: 2024-02-24 11:00:00 - Feat.: - Title: Ľudia si ho nevedia vynachváliť, odborníci ho kritizujú. TikTokom sa šíri zázračný recept, ktorý pomáha bojovať s nespavosťou 02 - Modified: 2024-01-03 13:36:17 - Feat.: - Title: Neuveriteľná rarita. Dvojčatá v Chorvátsku sa narodili na prelome rokov, každé z nich tak má iný rok narodenia 03 - Modified: 2024-01-01 22:57:20 - Feat.: - Title: Počas novoročného ohňostroja v Dánsku uniesli dve deti, ich otca napadli a zbili 04 - Modified: 2024-01-01 14:18:00 - Feat.: - Title: Polícia v Holandsku pri silvestrovských výtržnostiach zadržala 200 ľudí 05 - Modified: 2024-01-01 13:25:00 - Feat.: - Title: Po novoročných oslavách vo Francúzsku hlásia menej podpálených áut než vlani
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
28. apríl 2024 00:48