StoryEditor

Pre Slovákov pripravili Rakúšania unikátny projekt. Zadarmo

15.04.2015, 20:01
Autor:
redred
Darček z Rakúska, prichádza pre slovenských športovcov a cyklistov. Aj takto by sa dal nazvať sumár najaktraktívnejších cyklotrás v Dolnom Rakúsku.

Práve tento región totiž pripravil pre nadšencov mapu s najzaujímavejšími cyklotrasami v blízkosti Slovenska. Pri Dunaji, cez zrúcaniny až po ZOO. To sú v kocke tie top trasy, ktoré zhrnuli Rakúšania do cyklomapy.

Tú si môže každý objednať a zadarmo mu ju zašlú priamo na adresu. „Nákupný proces cez internetový obchod je pod štandardom klasických eshopov. Objednávku sme však zvládli bez prekážok,“ zhodnotil expert na technológie Drahomír Piok z HNonline.sk. Dodanie mapy trvá podľa stránky dva týždne.

Celkom nová dolnorakúska cyklomapa vznikla špeciálne pre potreby cyklistov zo stredoeurópskeho regiónu. V mape sú prehľadne vyznačené top cyklotrasy, horské cyklocesty a cyklotrasy vhodné pre deti, kultúrne pamiatky, hrady, zámky, kostoly, múzeá a turisticky atraktívne miesta.

Top cyklotrasy v Dolnom Rakúsku:

Dunaj: Bicykel a plavba loďou (56 km)

Cesta z Marbachu po údolí Wachau pozdĺž viníc a zrúcaniny hradu Dürnstein prídete až k symbolu regiónu Dürnstein. Loďou sa potom dostanete hore po prúde až k barokovému kultúrnemu svetovému dedičstvu, opátstvu Melk, a nakoniec sa vrátite na bicykli naspäť do Marbachu.

Weinviertel: Fauna a flóra (44 km)

Pozdĺž trasy Kamp-Thaya-March prejdete z Retzu do Hardeggu až do národného parku Thayatal. K hradu a hodinovej veži vedie hraničný most českej časti parku. Popri lúkach a lesoch sa dostanete naspäť do Retzu.

Traisental: Autobus a ZOO (45 km)

Túra začína cyklistickým autobusom, ktorý cyklistov pohodlne prevezie do Kernhofu. Tam sa nachádza Weißer ZOO s celosvetovo jedinečným ťavím divadlom a bielymi bengálskymi tigrami. Potom nasadnete na bicykle a pôjdete stále pozdĺž rieky Traisen až naspäť do Wilhelmsburgu.

Waldviertel: Syr a močiare (34 km)

Waldviertelská cyklotrasa Wasserlandschafts-Radweg vás z Gmündu zavedie do Heidenreichsteinu, ktorý je známy výrobou syra. V schremskom centre prírodného parku UnterWasserReich a na Hochmoore vás pred návratom do Gmündu očarí príroda.

Viedenské Alpy: Zámok a železnica (38 km)

Z kúpeľov Linsberg Asia Therme v Bad Erlachu sa ide ďalej pozdĺž Schwarze smerom do Reichenau. Na úpätí Raxunájdete banskú štôlňu v Grillenbergu. Cieľom je zámok Wartholz s presláveným záhradníctvom. Cestou späť ponúka pohodlnú alternatívu železnica.

Takto vyzerá mapa cyklotrás:

Pre zväčšenie kliknite na mapku

01 - Modified: 2007-05-10 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Súťaž o knihu
01 - Modified: 2022-05-03 08:07:01 - Feat.: - Title: V požičovniach áut prakticky nikto nechce elektromobily. Ignorujú ich dokonca aj Nemci 02 - Modified: 2022-02-22 14:44:37 - Feat.: - Title: Raj bez rúšok, nádherné pláže a život v duchu hakuna matata: Bude Zanzibar novým Chorvátskom? 03 - Modified: 2022-01-10 05:31:33 - Feat.: - Title: Cestovateľ: Aké miesta nám svet môže závidieť, ktoré za to nestoja a prečo sú Tatry otrasné na dovolenku? 04 - Modified: 2022-01-04 09:21:13 - Feat.: - Title: Fico mlčí o svojom sviatočnom úniku do zahraničia. Kritizuje prezidentku, že sa nezastala oligarchu Výboha 05 - Modified: 2021-12-27 16:28:04 - Feat.: - Title: Veľký prehľad sviatkov a prázdnin v roku 2022. Koľko voľna nám prinesie nový rok?
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
28. apríl 2024 05:28