StoryEditor

Las Vegas: Simulácie pirátskych bitiek alebo show s bielymi tigrami

25.01.2010, 15:07
Hlavným centrom diania v Las Vegas je slávna ulica Las Vegas Boulevard, prezývaná Strip. Je lemovaná luxusnými hotelmi, kasínami, fontánami atď. Šesťkilometrový úsek ulice so všetkými podstatnými atrakciami vymedzuje veža Stratosphere a na juhu obria pyramída Luxor. Na vrchole 350 metrov vysokej Stratosphere nie je len presklená vyhliadka, ale i horská dráha.

Viac na juh, k centru mesta, začína oblasť veľkých kasín. Saharu, jedno z najstarších kasín mesta, nájdeme trochu stranou. Považuje sa za pokojnejšie miesto. Nasleduje Circus Circus s vystúpením akrobatov, Stardust, Riviera a Desert Inn. V sedem metrov hlbokej lagúne pred kasínom Treasure Palace prebieha regulárna bitka pirátskej plachetnice s anglickou korvetou – nechýbajú delá, výbuchy, šľahajúce plamene a nakoniec i potopená loď.

Z obrovského pútača hotela Mirage hľadia dvaja krotitelia Siegfried a Roy, ktorí sú hlavným magnetom show so vzácnymi bielymi tigrami. Zvieratá zbadáte v presklenom átriu pri hlavnom vchode. V umelej džungli pred hotelom s jazerom a tropickým vodopádom vždy po zotmení vybuchuje sopka, tečie láva a horí voda.

 

Potom príde Flamingo – prebudované na Hilton Hotel – a oproti nemu stojí impozantný Caesars Palace. V jeho útrobách bojujú olympijskí bohovia – dômyselná zostava robotov za osem miliónov dolárov v pravidelných intervaloch vyrastajúcich z pokojnej fontánky a plniacich priestor ohňom a burácaním. Predstavenie prebieha v spojnici renesančných uličiek s obchodíkmi, reštauráciami pod bledomodrou oblohou, aj keď v skutočnosti v hlbokom podzemí kasína.

Kúsok odtiaľ stojí štíhla línia Eiffelovky, ale len polovičnej výšky. A keď Eiffelovka, tak prečo nie Socha slobody? Symbol Ameriky a maketu New Yorku s kasínom New York-New York nájdeme južne od herne Paris. Na Manhattane vreckových rozmerov sa prejdeme po Brooklynskom moste, vstúpime do kasína s tichou atmosférou Centrálneho parku pri zapadajúcom slnku. Vonku medzi napodobeninami mrakodrapov jazdí horská dráha Manhattan Express Roller Coaster miestami i stokilometrovou rýchlosťou.

Že už to stačí? To by však nesmela svietiť jedovato fosforeskujúca zeleň kasína MGM Grand Hotel. S piatimi tisíckami izieb ide o suverénne najväčší hotel na svete a jeden zo symbolov Las Vegas. Obrovskou budovou prechádza futuristický vláčik na jedinej koľaji a hneď vedľa hlavného vchodu je tropická záhrada Lion Habitat s ruinami chrámu a cvičenými levmi.

MGM Grand navrhol architekt Veldon Simpson, z ktorého dielne vyšiel i hotel Excalibur v štýle stredovekého hradu a tiež úchvatný Luxor. Táto čierna pyramída na konci „Stripu“ ohuruje svojou jednoduchosťou a šarmom. Je síce dutá, ale vo svojich stenách ukrýva vyše štyritisíc hotelových izieb. A jej átrium je také veľké, že by v ňom zaparkovalo deväť obrovských lietadiel Boeing 747, pričom by boli poskladané jedno na druhom.

Autor: Tomáš Valenta, ESO travel

 

Tipy na zájazdy do USA
Cestovná kancelária ESO travel, špecialista na Kubu, Keňu, Thajsko, Srí Lanku atď., vyberá z ponuky zájazdov pre dovolenku v USA:


Mestá a príroda západu

Šestnásťdenný okruh ponúka poznávanie nádherných prírodných parkov, kaňonov a veľkomiest západnej časti USA. Navštívite San Francisco či Grand Canyon, zasurfujete si v LA.

Západ USA a Havaj

Obdivujte počas prvej polovice zájazdu viacvrstvovosť západnej Ameriky a zakončite pobyt relaxáciou na pláži Waikiki na Havaji.

To najlepšie z USA

Unikátny výlet kombinuje počas 20 dní turistické šlágre východu USA s výletmi za nádherou národných parkov Grand Canyon, Zion, Death Valley, Sequoia, alebo Joshua Tree.

01 - Modified: 2024-04-26 22:00:00 - Feat.: - Title: Jana Kirschner: V Británii sa mi vyčistili hodnoty. Tu vláda robí likvidačné opatrenia proti kultúre a ľuďom 02 - Modified: 2024-04-26 09:54:08 - Feat.: - Title: Granty z Únie a Nórska podporili kultúrne pamiatky sumou 23 miliónov eur 03 - Modified: 2024-04-24 14:00:00 - Feat.: - Title: "Rýchla smrť" seriálovej adaptácie obľúbenej knihy a hry? Piata séria Zaklínača bude poslednou, sľúbil Netflix 04 - Modified: 2024-04-24 10:28:08 - Feat.: - Title: Príspevok pre Fond na podporu kultúry národnostných menšín by sa mal zvýšiť 05 - Modified: 2024-04-24 08:55:55 - Feat.: - Title: Na scénu Opery SND sa vracia Smetanova Predaná nevesta
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 23:10