Instagram
StoryEditor

Toto české mesto ovládlo Instagram. Videlo ho už cez desať miliónov ľudí

19.01.2018, 11:08
Autor:
ČTKČTK
Rožmberk nad Vltavou sa na Beautiful destinations dostal do spoločnosti svetových destinácií ako New York, Paríž, Barcelona alebo Benátky.

Fotografie Rožmberka nad Vltavou sa objavili na jednej z najsledovanejších turistických instagramových platforiem Beautiful destinations. Snímky mesta z Českokrumlovska si tak pozrelo vyše desať miliónov ľudí.

Fotografie urobila Christina Tan z Indonézie, ktorej tvorbu na Instagrame sleduje pol milióna ľudí. ČTK to povedal Jiří Mánek z Turistického spolku Lipensko.

"Miesta v Rožmberku, Frymburku a Vyšnom Brode ma tak nadchli, že nemôžem na ne zabudnúť. Preto sebe aj svojim fanúšikom tieto krásne zákutia pripomínam na Instagrame. Myslím, že ľudia, ktorí tu žijú, si vôbec neuvedomujú, aké šťastie majú a na akom turistickom poklade vlastne sedia," uviedla Christina Tan.

Vedľa Beautiful destinations si môžu fotografie Rožmberka prehliadnuť používatelia Instagramu na turistickej platforme Travel and Leisure, ktorú sledujú cez tri milióny ľudí.

"Snažíme sa robiť Rožmberk atraktívnym. Na jar prebehne druhá fáza rekonštrukcie námestia. Pripravujeme cyklotrasu s lávkou alebo obnovenie dreveného mosta starej kočiarovej cesty k hradu," povedala starostka mesta Lenka Schwarzová.

Podľa nej sa kvôli lepšiemu marketingu a propagácii Rožmberka nad Vltavou stal súčasťou Turistického spolku Lipensko, ktorý pôsobí v oblasti od Stožca na Prachatické po Rožmberk nad Vltavou.

"Môže sa nám to páčiť alebo nie, ale YouTube, Instagram, Facebook dnes patria neodmysliteľne k marketingu. Tieto médiá ovplyvňujú naše rozhodovanie aj myslenie, a preto sa ich snažíme využívať," uviedol Mánek, ktorý fotografku Tan po Českokrumlovsku sprevádzal.

01 - Modified: 2024-05-06 13:36:03 - Feat.: - Title: Majú spolupráce so svetovými značkami a milióny followerov. Infuencerov, ktorých vytvorila umelá inteligencia, pribúda 02 - Modified: 2024-04-29 09:30:00 - Feat.: - Title: Ženy na tréningoch ponižuje a sexisticky napáda, napriek tomu má milión sledovateľov. Čo si myslí o metódach kouča Tomáša trénerka? 03 - Modified: 2024-04-27 12:00:00 - Feat.: - Title: Po Slovensku anonymne ukrývajú peniaze na verejných miestach. Jeden fanúšik nás sledoval, hovorí dvojica z projektu Cash catch 04 - Modified: 2024-04-18 09:00:00 - Feat.: - Title: Instagramový trend Cash Catch dorazil aj k nám. Kde na Slovensku môžeš nájsť ukryté peniaze? 05 - Modified: 2024-04-12 13:00:00 - Feat.: - Title: Toxickí ľudia na Instagrame dostanú stopku. Sociálna sieť ide do boja proti vydieraniu prostredníctvom intímnych fotografií
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
14. máj 2024 16:28