StoryEditor

Tréner Slovana Čada: Proti favoritovi sme si zaslúžili aspoň bod

24.09.2013, 13:20
Autor:
TASRTASR

Hokejisti Slovana Bratislava stále čakajú na prvé víťazstvo nad Dinamom Moskva. Obhajcu Gagarinovho pohára nedokázali zdolať v minulej sezóne v dvoch zápasoch základnej časti, štyroch stretnutiach v play off a nepodarilo sa im to ani v úvodnej vzájomnej konfrontácii v novom ročníku KHL, keď favoritovi podľahli v pondelok na domácom ľade 4:5.
      
Pritom "belasí" mali duel rozbehnutý viac ako nádejne. Nad šampiónom z posledných dvoch ročníkov viedli 2:0, na začiatku tretej tretiny 3:1, no sľubný náskok trestuhodne pustili z rúk. V rozmedzí 43. - 50. minúty inkasovali štyrikrát a namiesto trojbodového zisku im zostali len oči pre plač. "Odohrali sme dobré stretnutie, teda až na ten výpadok v tretej tretine," komentoval duel obranca Slovana Tomáš Mojžíš. "Po druhom inkasovanom góle sme tomu podľahli, psychicky sme to neustáli. V tej pasáži sme prehrali celý zápas."
      
Po góle Dominika Graňáka na 3:3 si zobral tréner domácich Rostislav Čada oddychový čas a na striedačke sa snažil upokojiť svojich zverencov. Gólový uragán súpera tým však nezastavil. "Trochu nás rozhodilo opravovanie plexiskla, keď sa dlho nehralo a vypadli sme z rytmu. Nemá však cenu sa na to vyhovárať, lebo pre obe strany to bolo rovnaké. Dinamo dokázalo, že je výborné mužstvo, ktoré ak dostane jednu šancu, tak ju premení. Bohužiaľ, my sme im ju dnes dali. Škoda, mali sme k víťazstvu dobre nakročené. Mali sme ich na lopate, ale sme to nezvládli," sypal si popol na hlavu český zadák, ktorý v 15. minúte svojím gólom otvoril skóre.
      


V šatni Slovana vládla po zápase ponurá nálada. Hráčom sa len veľmi ťažko hovorilo o stretnutí, v ktorom mali na dosah cenný skalp. "Za stavu 3:1 pri takomto súperovi nemôžeme prestať hrať. Sedemminútový výpadok nám našu snahu zrútil ako domček z karát. Neviem, čím to bolo, asi našou nekoncentrovanosťou. Spravili sme veľa individuálnych chýb, celý tím podal nezodpovedný výkon. Proti takému silnému súperovi robiť takéto chyby sa jednoducho nevypláca. Sami si za to môžeme, škoda," povzdychol si brankár Jaroslav Janus, ktorý dlho držal svojimi zákrokmi domácich v hre o víťazstvo.
      
Tréner Čada po stretnutí skritizoval výkon obrannej dvojice Štajnoch - Mojžíš, ktorá bola pri troch inkasovaných góloch, naopak pochválil výkon Vladimíra Mihálika. "Odvedená práca bola lepšia ako výsledok. Za ňu sme si zaslúžili minimálne bod," poznamenal český kouč. "Dinamu veľmi pomohol druhý gól, ktorý prišiel pomerne rýchlo po prestávke. Bohužiaľ, opäť inkasovala naša mladá lajna. Úlohou starších hráčov však bolo zastaviť očakávaný nápor súpera a to sa im nepodarilo. Počas time-outu som hráčom povedal, že hráme príliš pasívne a je potrebné viac napádať súpera, nedovoliť mu vstúpiť do našej obrannej tretiny a poctivou fyzickou prácou si ďalej vytvárať protiútoky," povedal Čada, ktorý priznal, že po takomto zápase bude len ťažko zaspávať.
      
Martin Bakoš v závere svojím gólom vykresal iskierku nádeje, na viac ako skorigovanie výsledku to však nestačilo. "Myslím si, že ak by sme mali k dispozícii všetkých hráčov, tak by sme ten zápas zvládli," domnieva sa Čada, ktorému chýbali suspendovaný obranca Michal Sersen i zranení centri Mário Bližňák a Andrej Šťastný. "Navyše, Juraj Mikúš a Peter Ölvecký majú tiež zdravotné problémy, v nedeľu netrénovali a hrali s obstrekmi. Stále narážame na zranenia a únavu hráčov. Žiaľ, máme len malé možnosti do zostavy zasiahnuť a túto situáciu vylepšiť. Ďalšie naše výsledky budú závisieť od toho, koľko a aké kvalitné posily sa nám podarí zohnať."
      
Šťastný s Bližňákom neodletia s mužstvom ani na nadchádzajúci štvorzápasový trip, v rámci ktorého slovanisti zamieria na Ďaleký východ. Prvý súboj v rámci výjazdu je na programe v piatok, keď sa Čadova družina predstaví na klzisku Sibiru Novosibirsk. Odlet je naplánovaný na stredu o pol noci, po spánku by si mali vo štvrtok večer hráči v hale Sibiru zatrénovať a postupne prejsť na tamojší denný režim.

01 - Modified: 2005-06-20 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Zábava nielen do auta
01 - Modified: 2024-03-07 09:40:18 - Feat.: - Title: Prehra má väčšiu váhu ako víťazstvo 02 - Modified: 2024-02-13 11:57:52 - Feat.: - Title: Sebavedomí športovci sú presvedčení o tom, že dokážu viac, ďalej a lepšie 03 - Modified: 2023-11-07 09:51:33 - Feat.: - Title: Význam spätnej väzby 04 - Modified: 2023-09-15 18:15:41 - Feat.: - Title: Slovan otvoril Tipos extraligu zdrvujúcou prehrou s Michalovcami 05 - Modified: 2023-06-02 11:46:55 - Feat.: - Title: O tom, či vyhráte, rozhoduje hlavne stav vašej mysle
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
03. máj 2024 07:45