StoryEditor

Slováci v barážovej odvete bez trénera Galisa

14.11.2005, 23:00
Len veľký futbalový zázrak by mohol pomôcť slovenskej futbalovej reprezentácii postúpiť na budúcoročný svetový šampionát v Nemecku. Po zahanbujúcej sobotňajšej prehre v Madride (1:5) budú hostiť zverenci trénera Dušana Galisa favorizovaných Španielov zajtra na bratislavskom Tehelnom poli.
Len veľký futbalový zázrak by mohol pomôcť slovenskej futbalovej reprezentácii postúpiť na budúcoročný svetový šampionát v Nemecku. Po zahanbujúcej sobotňajšej prehre v Madride (1:5) budú hostiť zverenci trénera Dušana Galisa favorizovaných Španielov zajtra na bratislavskom Tehelnom poli. Tréner Slovenska navyše nebude po sobotňajšom vylúčení sedieť na lavičke domáceho tímu.
Disciplinárna komisia Medzinárodnej futbalovej federácie totiž udelila trénerovi slovenskej reprezentácie za vylúčenie jednozápasový dištanc. Galis tak bude svojich zverencov dirigovať iba z hľadiska Tehelného poľa a na lavičke budú sedieť iba jeho asistenti Ladislav Petráš, Michal Hipp a Rastislav Vincúr. Galisa vykázal rozhodca z lavičky po protestoch pri druhom španielskom góle.
Chcú opäť vyhrať
Hostia včera pricestovali na Slovensko s túžbou zvíťaziť aj v druhom stretnutí. Smelé vyhlásenia svojich spoluhráčov po sobotňajšom víťazstve mierne krotil brankár Iker Casillas. Podľa gólmana Realu Madrid sú Španieli na najlepšej ceste vybojovať si vytúžený postup, no netreba ešte predčasne oslavovať. "Je pravda, že do odvety je lepšie ísť s výsledkom 5:1 ako 2:1, no vysoké víťazstvo zároveň zvádza na prílišnú spokojnosť. Sme si toho však vedomí. Naším cieľom je postúpiť na majstrovstvá sveta a urobíme všetko pre to, aby sa nám to podarilo," vyhlásil Casillas, ktorý nečaká v Bratislave vrúcne privítanie zo strany domácich. "Slováci budú naozaj nahnevaní. Ak by sme prehrali my 1:5 v baráži o postup na svetový šampionát, bol by som určite aj ja a v odvete by som to chcel odčiniť. V stredu sa o to pokúsia aj domáci a v úvodných pätnástich minútach budú chcieť skórovať. V reprezentácii som štyri góly v jednom zápase ešte neinkasoval, no nechcem to zakríknuť," dodal Casillas.
Vynútené zmeny
Obaja tréneri budú musieť urobiť zmeny vo svojich zostavách. Slovenský tréner Dušan Galis nemôže pre trest za žlté karty počítať s kapitánom Miroslavom Karhanom a Mariánom Hadom, ktorý dostal v sobotňajšom zápase červenú kartu. Do včerajšieho večera sa tréneri ešte nerozhodli, či povolajú nejakých náhradníkov. Hosťom sa vykartičkoval Albelda, ktorého s najväčšou pravdepodobnosťou v zostave nahradí Xabi Alonso. Príležitosť by v odvetnom zápase mohli dostať aj ďalší náhradníci ako napríklad David Villa v útoku alebo Sergio Ramos a Antonio Lopez v obrane.

Legendárny Manolo sa ospravedlnil Slovákom

S výpravou španielskeho tímu letel aj svetoznámy futbalový fanúšik Manolo, ktorý už štvrťstoročie nechýbal na žiadnom dôležitom zápase futbalistov z Pyrenejského polostrova. Rodák z Valencie verí, že jednoznačné domáce víťazstvo si už zverenci trénera Luisa Aragonesa nenechajú vziať a aj na slovenskej pôde predvedú výborný futbal. Za svojich krajanov, ktorí pískali pri hymne Slovenska, sa však hanbil. "To by sa nemalo stávať. Dodatočne sa chcem všetkým Slovákom ospravedlniť za túto nepríjemnosť," dodal futbalový fanatik, ktorý navštívil našu krajinu po druhý raz. Pred ôsmimi rokmi totiž nechýbal na kvalifikačnom zápase v Bratislave. Vtedy hostia zvíťazili 2:1. "Verím, že podobný výsledok uhráme aj v stredu," dodal Manolo, prezývaný aj El bombero de Espaňol.
01 - Modified: 2003-01-30 10:03:46 - Feat.: 0 - Title: Zamestnanosť v IT vo vybraných krajinách Európy 02 - Modified: 2003-01-30 10:04:26 - Feat.: 0 - Title: O prijímačkách aj na internete
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
12. máj 2024 16:14