StoryEditor

Budaj vychytal obhajcu

12.12.2006, 23:00

Slovenský gólman Peter Budaj vychytal v pondelňajšom nočnom zápase v drese Colorada svoje šieste víťazstvo v aktuálnej sezóne NHL. Avalanche zdolali obhajcu Stanleyho pohára Carolinu na svojom ľade 5:2.
Budaj podržal svoj tím v prvej tretine, keď čelil 11 strelám súpera. Celkovo predviedol v zápase 26 úspešných zákrokov, famózny bol najmä ten zo záveru prvej časti hry, keď zmaril čistú šancu Whitneymu. V zostave "lavín" chýbal pre nešpecifikovanú chorobu, podľa zámorských médií pravdepodobne chrípku, slovenský útočník Marek Svatoš, ktorý sa v posledných troch dueloch bodovo nepresadil.
Vo Washingtone videli diváci súboj dvoch najlepších nováčikov vlaňajšej sezóny -- Alexandra Ovečkina a Sidneyho Crosbyho, no v zápase najviac žiaril aktuálny "horúci talent" -- Jevgenij Malkin. Domáci viedli v zápase už 4:0, no prvý raz od roku 1991 nedokázali takýto náskok udržať. Minútu po štvrtom góle Capitals naštartoval obrat presný zásah Talbota a v 44. min. už Malkin vyrovnával na 4:4. 20-ročný ruský útočník potom v tretej sérii samostatných nájazdov rozhodol o plnom bodovom zisku "tučniakov".

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. máj 2024 18:08