StoryEditor

Kociana čaká premiéra

13.11.2006, 23:00

Zajtra čaká našu reprezentáciu v Žiline špecifický zápas s Bulharskom hlavne z toho dôvodu, že tréner Ján Kocian zažije premiéru na trénerskej lavičke.
Na Bulharov platí tlak
Už teraz si uvedomuje, že s Bulharskom to vôbec nebude jednoduché, keďže ich súper zatiaľ v tejto kvalifikácii ani raz neprehral. "Chceme hrať nátlakovo, samozrejme, nebudeme ich naháňať po ihrisku nejakým forčekingom. Budeme sa snažiť hrať aktívne, nedať im priestor na manévrovanie. V situáciách jeden na jedného sú totiž veľmi silní. Bude treba hrať zdravo a agresívne a potom by sa mohol dostaviť aj výsledok," povedal pre HN Ján Kocian. Pre hráčov je tento zápas dôležitý aj preto, že majú ideálnu možnosť poukázať na svoje kvality a vybudovať si pozíciu v reprezentačnom drese. "Bolo by veľmi dobré, keby na náš zápas bolo vypredané, pretože podporu ľudí teraz veľmi potrebujeme. Očakávam, že nás príde povzbudiť sedemtisíc ľudí," myslí si reprezentačný brankár Kamil Čontofalský.
"Kapitána vyberám ja"
Na otázku, či v súboji proti Bulharom zostane kapitánom Miroslav Karhan, Kocian odpovedal: "Na tento zápas jednorazovo vyberiem kapitána ja. Či ním zostane Karhan, závisí napríklad aj od toho, či bude hrať od začiatku alebo nie."
Aj keď už Szilárd Németh nebol nominovaný na prípravný zápas s Bulharskom, kormidelníka slovenskej futbalovej reprezentácie šokovala informácia o pľúcnej embólii, ktorú prekonal v uplynulých dňoch 29-ročný útočník bundesligového Aachenu Szilárd Németh.
"Bol som z toho šokovaný, lebo som ho zažil v košických časoch, keď mal problémy iného zdravotného rázu ," citovala agentúra ČTK Jána Kociana. V Kocianovom 18-člennom kádri na stredajší prípravný duel figuruje štvorica hráčov z našej najvyššej súťaže a 14 legionárov. Zo Slovákov pôsobiacich v zahraničí sú v nominácii na zápas proti Bulharsku traja futbalisti z Ruska, Česka a Nemecka, jedného hráča dodali zo svojich klubov Turecko, Portugalsko, Rakúsko, Nórsko a Taliansko.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. máj 2024 10:40