StoryEditor

Kvarteto doplnili Taliani

12.04.2007, 00:00
Krajina futbalových majstrov sveta má semifinalistu v najprestížnejšej klubovej súťaži sveta. V odvetnom štvrťfinálovom súboji dokázalo Miláno zvíťaziť v Mníchove nad domácim Bayernom 0:2.

Krajina futbalových majstrov sveta má semifinalistu v najprestížnejšej klubovej súťaži sveta. V odvetnom štvrťfinálovom súboji dokázalo Miláno zvíťaziť v Mníchove nad domácim Bayernom 0:2. Postupom do semifinále Ligy majstrov doplnil 6-násobný víťaz tejto súťaže trojicu anglických tímov. V súbojoch o finále sa o dva týždne stretnú Manchester United proti Milánu. Semifinálový súboj Ligy majstrov spred dvoch rokov si zopakuje Liverpool. Ten postúpil vďaka víťazstvu 3:0 v Eindhovene spred týždňa, a v odvete svoj náskok na domácom štadióne ešte zvýšil, keď sa tešil z triumfu 1:0. V semifinále sa predstaví proti londýnskej Chelsea.

Vedenie poistil Inzaghi
Miernejšiu výhodu mal na svojej strane mníchovský Bayern, ktorý pred týždňom uhral prekvapivú remízu 2:2. Na stretnutie však nastupoval citeľne oslabený. Kouč Bayernu Ottmar Hitzfeld nemohol pre zdravotné problémy počítať so štvoricou Sagnol, Demichelis, Scholl a Schweinsteiger. Udržanie postupových nádejí "bavorom" vydržalo iba v úvodnej polhodine stretnutia. V priebehu štyroch minút dokázalo hosťujúce Miláno streliť dva góly zásluhou holandského záložníka Clarenca Seedorfa a útočníka Filippa Inzaghiho. Taliansky zakončovateľ je špecialistom na strieľanie gólov proti mníchovskému klubu. V piatom zápase, na ktorý proti "bavorom" nastúpil, dokázal dať už šiesty gól.

Miláno postup ubránilo
Taliansky veľkoklub sa v druhej časti hry sústredil najmä na udržanie svojho dvojgólového vedenia, ktoré mu zapezpečovalo účasť, medzi najlepšími štyrmi klubovými mužstvami v Európe. Bayern sa snažil zvyšovať svoj ofenzívny tlak na súpera ale pozorná obrana talianskeho klubu nepúšťala domácich k ohrozeniu gólmana Didu v bráne Milána. 20-násobný nemecký majster sa pokúšal o dosiahnutie kontaktného gólu, ktorým by ešte zdramatizoval záver zápasu. Skúsenosti a postupová výhoda dodávala milánčanom sebavedomie. Súpera, v boji o postup do finále Ligy majstrov si do mníchovskej Allianz areny prišiel pozrieť aj tréner Manchestru United Alex Ferguson. V nastavenom čase mohol potešiť vypredanú Allianz arenu obranca Bayernu Daniel van Buyten, ale bezchybne chytajúci Dida jeho strelecký pokus chytil a so spoluhráčmi sa tešil z postupu do semifinále Ligy majstrov.

Liverpool využil náskok
Víťaz Ligy majstrov spred dvoch sezón, anglický Liverpool, využil výbornú východiskovú situáciu. Jeho výhra 3:0 na pôde Eindhovenu v úvodnom štvrťfinálovom zápase mu dávala dostatočný náskok na kontrolovanie priebehu odvetného súboja. Holandský tím bol zdecimovaný zraneniami a nekládol Liverpoolu v stretnutí výraznejší odpor. Po bezgólovom prvom polčase sa favorizovaný "ostrovania" dočkali vedúceho gólu v 67. minúte stretnutia. Presadil sa vysoký útočník Peter Crouch, ktorý chladnokrvne využil prihrávku Robbieho Fowlera.

LIGA MAJSTROV
Štvrťfinále - odvety
Bayern Mníchov - AC Miláno 0:2 (0:2)
Góly: 27´ Seedorf 0:1, 31´ Inzaghi 0:2
postupuje Miláno

Liverpool - Eindhoven 1:0 (0:0)
Góly: 67´ Crouch 1:0
postupuje Liverpool

01 - Modified: 2003-05-09 12:21:05 - Feat.: 0 - Title: Figeľ: Príliš skoré pristúpenie do eurozóny by mohlo Slovensko poškodiť
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
14. máj 2024 13:06