StoryEditor

Villarreal ešte s anglickým súperom neprehral

19.04.2006, 00:00
Autor:
SITASITA

Dnes je v Londýne na štadióne Highbury na programe druhé semifinále tohtoročnej edície futbalovej Ligy majstrov. Domáci Arsenal v ňom privíta najväčšie prekvapenie aktuálneho ročníka LM, španielsky FC Villarreal. Pre oba tímy je to vôbec prvá účasť medzi najlepšími štyrmi mužstvami v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži, v ktorej sa doteraz ešte nikdy nestretli.

Oporou je brankár Lehman
Favoritom duelu sú "kanonieri", ktorí si v deviatich z posledných 13 domácich stretnutí v LM dokázali udržať čisté konto. Žiaden súper im dokonca nestrelil gól už celých osem duelov v rade. Na brankárovi Jensovi Lehmanovi si vylámali zuby aj hviezdni útočníci Realu Madrid či Juventusu Turín. Nebezpeční na ihriskách súperov sú však aj hráči Villarrealu, ktorí vo svojej prvej sezóne v LM podľahli svojim hostiteľom iba raz, osemkrát remizovali a tri razy odchádzali domov s tromi bodmi. "Žltej ponorke" sa veľmi darí aj v súbojoch s anglickými súpermi, počas troch rokov v európskych pohárových súťažiach s nimi ani raz neprehrali. V aktuálnej sezóne vyhrali v Liverpoole nad Evertonom 2:1 a na Old Trafforde remizovali s Manchestrom United 2:2. "Vieme, že máme na to, aby sme postúpili do finále v Paríži. Musíme si však dávať pozor a v žiadnom prípade nepodceniť nášho súpera. Villarreal je tím skoro ako my, hrajú podobným štýlom," povedal pred semifinálovými súbojmi francúzsky obranca Arsenalu Mathieu Flamini.

Silné juhoamerické duo
Najväčšie nebezpečenstvo v tíme hostí predstavuje juhoamerické duo Diego Forlan (Uruguaj), Juan Roman Riquelme (Argentína). Aj tréner Manuel Pellegrini je z Južnej Ameriky (Čile). "Čaká nás súper, ktorý hrá skôr juhoamerickým ako španielskym štýlom. Preto musíme udávať tempo hry my a dávať si obrovský pozor na rýchle protiútoky. Dôležité bude dostávať sa do šancí," upozornil na silu súpera tréner Arsenalu Arsene Wenger.

Malé mestečko prežíva eufóriu
Villarreal zaznamenal za posledných necelých desať rokov obrovský progres. V roku 1998 po prvý raz v histórii klubu postúpil do Primera Divison, o dva roky už hral semifinále Pohára UEFA a aj v minulej sezóne sa dostal medzi osem najlepších tímov v druhej najprestížnejšej európskej súťaži. "Vyzerá to ako sen. Villarreal je veľmi malé mestečko a ťažko by niekto ešte pred pár rokmi uveril, že budeme na prahu finále Ligy majstrov," povedal kouč Pellegrini, ktorý dotiahol mužstvo do semifinále LM už vo svojej premiérovej sezóne na lavičke. "Budeme tvrdo bojovať o postup ďalej, tak ako sme bojovali doteraz. Už pred zápasom s Interom Miláno sme hovorili, že chceme ísť čo najďalej, a preto nám nemôže stačiť ani semifinále. S Arsenalom sa nemôžeme porovnávať v historickom meradle, ale tu ide iba o 180 minút na trávniku, ktoré rozhodnú," dodal Pellegrini.
LIGA MAJSTROV
Semifinále, prvý zápas: Arsenal Londýn -- FC Villarreal, rozhoduje: Konrad Plautz (Rak.).

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. máj 2024 22:28