StoryEditor

Nová éra. Prichádza Sapara

15.11.2006, 23:00
Slovenská futbalová reprezentácia vyhrala nad Bulharskom 3:1 a nový tréner Ján Kocian si pripísal prvé víťazstvo v národnom tíme.

Slovenská futbalová reprezentácia vyhrala nad Bulharskom 3:1 a nový tréner Ján Kocian si pripísal prvé víťazstvo v národnom tíme.
V prípravnom zápase využil náš tréner všetky striedania. Na trávnik sa akurát nedostal Adam Nemec.
Šancu dostali skoro všetci
Ján Kocian dal príležitosť v prípravnom zápase viacerým hráčom, ktorí sa dlhšie neobjavovali v národnom výbere. Prvý reprezentačný štart si pripísal pravý obranca českého Liberca Peter Šinglár. Šancu hrať na domácom trávniku dostal Zdeno Štrba, hráč MŠK Žilina, ktorý nahradil v zostave dlhoročnú oporu Miroslava Karhana. V novom tíme sa objavili viacerí hráči ako napríklad Marek Sapara a Peter Petráš, ktorí figurovali v národnom tíme skôr ako náhradníci. Po niekoľkých rokoch sa do reprezentácie vrátil aj Maroš Klimpl, ktorý aktuálne pôsobí v Baníku Ostrava. Prvý gól strelili naši reprezentanti po hrúbke bulharskej obrany, ktorá nedokázal pokryť Róberta Vitteka, a ten už nemal problém nájsť Mareka Mintála, ktorý strelil svoj jedenásty reprezentačný gól. Naši si po strelenom góle dokázali vypracovať viaceré čisté šance, ktoré do konca prvého polčasu nedokázali využiť. Akcie nášho súpera boli väčšinou bezzubé, a keď sa aj dostali do šance, tak svoje príležitosti riešili veľmi nepresne. Keďže sa v tomto zápase nehralo o kvalifikačné body, nový reprezentačný tréner si dovolil vystriedať Róberta Vitteka a brankára Kamila Čontofalského. Nahradil ich Ľuboš Hajdúch a Filip Hološko.
Marek Sapara - nová nádej
Vo výbornom svetle sa predstavil Marek Sapara, ktorý úlohu režiséra hry zvládol. Dokázal nielen zahrávať všetky štandardné situácie, ale ukázal svoju dravosť, ktorú pretavil na strelenie prvého reprezentačného gólu.
Bulharom sa nedarilo prelomiť hernú mizériu ani v závere zápasu, vo vlastnom pokutovom území faulovali Filipa Hološka. Striedajúci Miroslav Karhan už nemal problém streliť tretí gól. Vyzeralo to vtedy na debakel Bulharov, naši reprezentanti však zbytočne podcenili záver zápasu a prakticky darovali gól Bulharom, keď po rohovom kope nikým nekrytý Karadžinov znížil na dvojgólový rozdiel.

Slovensko - Bulharsko 3:1 (1:0)
Góly: 8´ Mintál 1:0, 53´ Sapara 2:0, 78´ Karhan (z 11 m) 3:0, 80´ Karadžinov 3:1, 4823 divákov.

01 - Modified: 2003-04-13 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Premiéra nového Ferrari až v Španielsku
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. máj 2024 12:23