StoryEditor

Višňovský je najlepším obrancom "kráľov"

14.11.2006, 23:00
Slovenský obranca klubu NHL Los Angeles Ľubomír Višňovský sa po dlhšom čase opäť bodovo presadil. V domácom súboji proti San Jose strelil gól a na ďalší prihral.

Slovenský obranca klubu NHL Los Angeles Ľubomír Višňovský sa po dlhšom čase opäť bodovo presadil. V domácom súboji proti San Jose (4:2) strelil gól a na ďalší prihral. Jednu asistenciu si pripísal aj ďalší bek, Andrej Meszároš, ktorého Ottawa podľahla na domácom ľade Montrealu 3:6.

Piaty gól v sezóne
30-ročný rodák z Topoľčian sa najskôr na konci úvodnej tretiny podieľal na vyrovnávajúcom góle na 1:1 a na začiatku tretej tretiny v presilovke sám vyrovnal na 2:2. Pre "Višňu" to bol piaty tohtosezónny gól a s dvanástimi bodmi je najproduktívnejším obrancom "kráľov". Hráčovi, ktorého chcelo vedenie klubu počas sezóny vymeniť do iného tímu, patrí v celkovom hodnotení obrancov jedenásta priečka. "Senátor" Meszároš dosiahol svoj ôsmy bod v sezóne, keď má na svojem konte dva góly a šesť asistencií. Medzi obrancami v klubových štatistikách je na druhom mieste za Josephom Corvom (11 bodov).

Numminen dominuje Európanom
Buffalo aj naďalej valcuje súperov a stará sa o nové rekordy NHL. V Caroline dosiahli "šable" už desiate víťazstvo v rade na ľade súperov. Úplne špeciálny dôvod na oslavu mal fínsky obranca Teppo Numminen. 38-ročný rodák z Tampere odohral svoj 1 252. zápas v základnej časti NHL, čo je najviac zo všetkých európskych hráčov. Numminen na čele historických štatistík vystriedal krajana Jarriho Kurriho.

BODOVANIE SLOVÁKOV
Z G A B
1. Hossa (Atlanta) 20 15 15 30
2. Stümpel (Florida) 19 5 7 12
3. Višňovský (Los Angeles) 20 5 7 12
4. Svatoš (Colorado) 17 4 8 12
5. Demitra (Minnesota) 16 3 8 11
Poznámka: Z - zápasy, G - góly, A - asistencie, B - body

"Višňa" v akcii
- na ľade strávil takmer 22 minút čistého času
- zaznamenal gól a asistenciu
- v presilovkách odohral tri minúty a v oslabeniach vyše minúty
- na bránu vyslal šesť striel

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
16. máj 2024 01:23