StoryEditor

Barcelona hrá o prežitie

22.11.2006, 23:00

Slávny španielsky šampión a aktuálny víťaz najprestížnejšej európskej klubovej súťaže musel včera proti Levski Sofia (zápas sa hral v čase našej prvej uzávierky) zabodovať naplno, inak by sa ich šance na osemfinále Ligy majstrov podstatne zmenšili. "Nepripúšťame si nič iné ako víťazstvo," povedal stredopoliar Barcelony Andres Iniesta.
Barcelone chýbajú útočníci
Katalánci však majú problém. Aj napriek ich ročnému rozpočtu 300 miliónov eur budú mať čo robiť, aby v dôležitom zápase zložili plnohodnotný útok. Kouč Frank Rijkaard mal pred zápasom k dispozícii len jedného zdravého útočníka Eidura Gudjhonsena. Tomu sa v lige extrémne darí, keď v ostatnom ligovom dueli strelil Mallorke dva góly. Barcelona však pred zápasom nemohla rátať v útoku so Samuelom Eto´om, Javierom Saviolom, ani s Lionelom Messim.
Všetci títo hráči sú totiž zranení. Navyše ani postavenie Barcelony v A - skupine nie je lichotivé. Aktuálne sú na treťom nepostupujúcom mieste a práve dva body strácajú na Brémy. Bulhari si dokonca na Barcelonu trúfajú, aj keď pri svojej premiérovej účasti v Lige majstrov ešte nezískali ani jeden bod a strelili len jeden gól. Nezastrašil ich ani debakel, ktorý utŕžili na Nou Campe (0:5). "Máme unikátnu možnosť prekaziť šampiónovi jeho veľké plány. Verím, že predvedieme náš najlepší výkon," vyhlásil majiteľ Levski Sofia Todor Batkov.
Micheľ nemá obavy
Londýnska Chelsea môže potvrdiť postup do osemfinále akýmkoľvek bodovým ziskom proti Werderu Brémy. V lige si zverenci trénera Joseho Mourinha urobili chuť výhrou nad West Hamom, no zápas s rozbehnutým bundesligistom bude už trochu iné "sústo".
Tento zápas bude rozhodovať aj náš Ľuboš Micheľ. "Sme si vedomí toho, že Chelsea bude hrať nátlakovo, ale na to sme tam, aby sme ich dokázali skrotiť. V podstate poznám každého hráča z Chelsea a Brém, ale nechcel by som dopredu hovoriť, že som špeciálne pripravený na konkrétne tipy futbalistov, ktorí dokážu byť agresívni."

Kto hrá o postup
-- Postup v B-skupine stále nemá zabezpečený Inter Miláno, ktorý čaká dôležitý zápas so Sportingom Lisabon. Obidva tímy bojujú o druhé miesto. Bayern Mníchov už má zabezpečený postup z prvého miesta.

-- Definitívnu istotu na postup z D-skupiny môže potvrdiť aj AS Rím, ktorý by nemal mať problémy so Šachťorom Doneck.

-- Postúpiť môže dnes aj Chelsea Londýn, musí však zdolať silnú prekážku v podobe Werderu Brémy.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. máj 2024 13:11