StoryEditor

Výroky politikov: Fico spustil kritiku na všetky strany. Šimečka ho vyzval, aby prestal okolo seba kopať

14.04.2024, 00:00
Autor:
redredTASRTASR
  • Premiér Robert Fico rozvíril hladinu po prezidentských voľbách ostrými vyjadreniami, ktorými útočil na osobnosti, novinárov či sudcov. Výroky politikov si pozrite vo videu.
  • Podľa šéfa Progresívneho Slovenska Michala Šimečku je v demokracii úplne nepredstaviteľné, aby premiér vyzýval na disciplinárne konania voči predstaviteľom nezávislej justície.
  • Na udalosti z týždňa reagovala aj prezidentka Zuzana Čaputová. Povedala, že nie je v poriadku útočiť na dôstojnosť človeka bez ohľadu na jeho politický názor.
  • Strana Demokrati sa prihlásila ku kontroverznej bilbordovej kampani so sloganmi typu Slovensko neprežije bez Ruska, nepotrebujeme Európsku úniu a NATO či výrok, že skutok sa nestal.

Premiér Robert Fico rozvíril hladinu po prezidentských voľbách ostrými vyjadreniami, ktorými útočil na osobnosti, novinárov či sudcov. Použil aj vulgarizmy.

Zastal sa Petra Pellegriniho a ľuďom odkázal, aby rešpektovali výsledky prezidentských volieb. Výroky politikov si pozrite vo videu.

Fico vyzval predsedu Najvyššieho súdu Jána Šikutu a predsedu Súdnej rady Jána Mazáka, aby podali disciplinárny návrh na sudcov Najvyššieho súdu Juraja Klimenta a Petra Štifta.

image

Fico vyzval Šikutu a Mazáka, aby podali disciplinárny návrh na Klimenta a Štifta

Podľa šéfa Progresívneho Slovenska Michala Šimečku je v demokracii úplne nepredstaviteľné, aby premiér vyzýval na disciplinárne konania voči predstaviteľom nezávislej justície. "Vyzývam Roberta Fica, aby sa spamätal a prestal kopať okolo seba ako zmyslov zbavený."

image

Šimečka kritizoval Fica. Premiéra vyzval, aby prestal kopať okolo seba ako zmyslov zbavený

Na udalosti z týždňa reagovala aj prezidentka Zuzana Čaputová. Povedala, že nie je v poriadku útočiť na dôstojnosť človeka bez ohľadu na jeho politický názor.

image

Nie je v poriadku útočiť na dôstojnosť človeka, ohradila sa Čaputová proti vulgárnym nadávkam

Atmosféra na Slovensku je podľa nej aj po voľbách poznačená nenávisťou. "Zastavme to, prosím, skôr, ako sa nám to vymkne spod kontroly," vyzvala prezidentka.

Branislav Gröhling avizoval, že SaS bude naďalej poctivou pravicovou stranou, ktorá bude zdravou zárukou rozvoja. Deklaroval, že bude o voličov bojovať slušne a s demokratickými princípmi. "Sme pripravení byť kritickou opozíciou, ktorá bude poukazovať na prešľapy a zlé kroky vlády, ako aj budúceho prezidenta SR," uviedol.

Strana Demokrati sa prihlásila ku kontroverznej bilbordovej kampani so sloganmi typu Slovensko neprežije bez Ruska, nepotrebujeme Európsku úniu a NATO či výrok, že skutok sa nestal.

"Ak prehráme, tieto šialené vety, slogany budú dennodennou realitou na dlhé obdobie," vyhlásil Naď na stredajšej tlačovej konferencii. Priznal, že kampaň môže niekoho pobúriť alebo šokovať, no pobúrenie podľa neho vyvolali autori viet už pri ich vyslovení.

01 - Modified: 2024-04-12 13:18:45 - Feat.: - Title: Ficovi vydrží ústretový postoj, kým sa mu bude hodiť, píše ukrajinský denník 02 - Modified: 2024-04-12 08:29:23 - Feat.: - Title: Koalícia nerokuje o výmenách rezortov, iba o poste šéfa parlamentu, odkazuje Pellegriniho Hlas 03 - Modified: 2024-04-11 13:56:23 - Feat.: - Title: Slovensko želá Ukrajine skoré členstvo v EÚ. Nie sme krajina, ktorá chce klásť prekážky, vyhlásil Fico 04 - Modified: 2024-04-11 12:03:33 - Feat.: - Title: Nie je v poriadku útočiť na dôstojnosť človeka, ohradila sa Čaputová proti vulgárnym nadávkam 05 - Modified: 2024-04-13 22:00:00 - Feat.: - Title: Kto sa nádejal, že skončí politický blázninec, sa mýlil. Na Slovensko sa valia dve zásadné veci
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
14. apríl 2024 00:04