TASR/Michal Svítok
StoryEditor

Hrnčiara Procházkov ťah neprekvapil: Ak šéfovi Siete vyjadríte výhradu, prejde do protiútoku

17.06.2016, 20:00
Hrnčiar chcel s kolegami uistiť koaličných partnerov, že budú ďalej podporovať koalíciu.

Andrej Hrnčiar už viac nebude zastávať post prvého podpredsedu koaličnej strany Sieť. Z tejto funkcie ho odvolal predseda strany Radoslav Procházka.

Hrnčiar totiž dnes popoludní informoval, že má s predsedom strany Smer-SD dohodnuté rokovanie o možnostiach vzájomnej spolupráce medzi ním a niekoľkými ďalšími poslancami za Sieť na jednej strane a stranami Smer-SD a Most-Híd na strane druhej, mimo oficiálnych štruktúr a poverenia od orgánov strany.

"Takýto postup je prejavom hlbokej neúcty k stanovám Siete, jej snemu a predsedníctvu a rovnako tak aj k jej členskej základni. Keďže takýto postup vážne a priamo ohrozuje fungovanie Siete, na základe svojej kompetencie podľa stanov som z funkcie prvého podpredsedu odvolal Andreja Hrnčiara a z funkcie člena predsedníctva spoluorganizátora tohto postupu Martina Fedora," uviedol v stanovisku predseda strany Procházka. Ako dodal, žiadne ďalšie sankcie voči obom poslancom ani voči nikomu inému navrhovať nebude.

"Môj mandát ako predsedu sa k 1. septembru 2016 končí a to, či sa budem uchádzať o jeho obnovu, je v tejto chvíli otvorená otázka. Privítam záujem akéhokoľvek iného kandidáta a postup v súlade so stanovami," dodal Procházka.

Andrej Hrnčiar v reakcii pre HNonline.sk uviedol, že ho to v podstate neprekvapuje. "Poznám metódy práce Radoslava Procházku, že keď v prípade, že niekto vyjadrí pochybnosti k jeho práci, prejde do protiútoku. My sme tie výhrady vyjadrili a chceli sme len upozorniť koaličných partnerov, že ich budeme naďalej podporovať," povedal Hrnčiar pre HNonline.sk.

Podľa politického analytika Jána Baránka je to len ďalší dôkaz o deštrukcii strany Sieť.

Pozrite si rozhovor s Radoslavom Procházkom tesne po voľbách:

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. máj 2024 07:10