StoryEditor

Kamióny stále blokujú Rožňavskú ulicu

07.01.2010, 17:37
Autor:
TASRTASR

Na Rožňavskej ulici v Bratislave sú aj naďalej odstavené nákladné automobily. TASR to potvrdil bratislavský krajský policajný hovorca František Peczár s tým, že kamionisti sú mimo svojich vozidiel. "Vyzerá to tak, že tam budú celú noc," skonštatoval.

Podľa hovorcu sa v iných miestach kolóny netvoria. Kamióny, ktoré jazdili po bratislavskom obchvate rýchlosťou 30 km/h a nižšou, odstavila polícia na čerpacej stanici Slovnaft v smere do mesta.

Vodiči nákladnej automobilovej dopravy začali dnes o 7.00 h blokovať Rožňavskú ulicu v Bratislave. Kamionisti zablokovali oba jazdné pruhy v smere do mesta. Situáciu okamžite riešila bratislavská dopravná polícia, ktorá odkláňala dopravu smerom na Vajnorskú ulicu.

Ľavý jazdný pruh Rožňavskej ulice sa podarilo podľa Peczára dopravným policajtom sprejazdniť približne od 8.00 h.

Protest vodičov nákladných motorových vozidiel nebol ohlásený a tak úmyselne vytvárali prekážku v cestnej premávke v oboch jazdných pruhoch na Rožňavskej ulici v Bratislave. Bratislavská dopravná polícia vzhľadom na to musela uzavrieť Rožňavskú ulicu a odkloniť dopravu na priľahlé komunikácie. Vodiči kamiónov výzvu policajtov na odblokovanie danej komunikácie neuposlúchli a niektorí z nich kládli pasívny odpor a to takým spôsobom, že sa uzavreli vo vnútri vozidiel. "Keďže vodiči kamiónov nerešpektovali výzvu polície, týmto konaním sa dopúšťali priestupku, ktorý je sankcionovateľný v zmysle zákona," zdôraznil hovorca.

V súvislosti s vodičmi kamiónov na čerpacej stanici v Lamači priblížil, že policajti využili oprávnenie vyplývajúce zo zákona a týchto vodičov zadržali na mieste v dopoludňajších hodinách. "Takéto opatrenie sme prijali kvôli tomu, že na opačnom konci hlavného mesta nám vodiči kamiónov zablokovali Rožňavskú ulicu. Predišli sme tým dopravnému kolapsu v Bratislave. Momentálne je situácia v Lamači stabilizovaná a vodiči kamiónov boli políciou púšťaní v jednotlivých časových intervaloch," dodal.

01 - Modified: 2024-04-25 12:13:49 - Feat.: - Title: Polícia rozohnala propalestínsky protest na parížskej univerzite 02 - Modified: 2024-04-25 08:00:00 - Feat.: - Title: Európa brojí proti nadmernému turizmu. Domáci obyvatelia obľúbených destinácií vo veľkom protestujú 03 - Modified: 2024-04-22 12:24:40 - Feat.: - Title: Vallov údiv: Primátor Bratislavy to prehnal a už to asi aj vie (komentár) 04 - Modified: 2024-04-20 09:25:30 - Feat.: - Title: "Kto iný, ak nie my?" Proeurópskym protestom v Tbilisi dominovala mládež, odmietajú zákon o zahraničnom vplyve 05 - Modified: 2024-04-19 11:31:18 - Feat.: - Title: Fico sa obracia na Čínu. Chce tam získať zdroje na dva veľké dopravné projekty
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 17:25