StoryEditor

Hrušovský má prevahu

28.05.2007, 00:00
Autor:
TASRTASR

Rada KDH v sobotu na rokovaní v Martine odporučila snemu voliť za predsedu strany Pavla Hrušovského. Súčasný predseda KDH získal v tajnom hlasovaní 65 zo 112 hlasov členov Rady, jeho protikandidáti Vladimír Palko 27 a Ján Morovič 6 hlasov.
Informovala o tom podpredsedníčka KDH Mária Sabolová. Na päť postov podpredsedov odporučili členovia Rady KDH troch -- Júliusa Brocku pre ekonomiku, Máriu Sabolovú pre tlač, vonkajšie pôsobenie a personálne veci, a Martina Fronca pre zahraničnú politiku. Na post podpredsedu pre vnútornú politiku kandidoval iba Daniel Lipšic, ktorého členovia Rady neodporučili. Najviac kandidátov sa uchádzalo o post podpredsedu pre samosprávu -- Peter Muránsky, Peter Čiernik, Jozef Šimko a Marek Kažimír, dôveru členov Rady nezískal ani jeden z nich.
Diskusiu na zasadnutí Rady označil predseda KDH Pavol Hrušovský za pokojnú. "Myslím, že zodpovedala hľadaniu pokojného riešenia, ktoré by vrátilo strane jednotu a istotu. V tomto duchu vystupovali všetci kandidáti, ktorých navrhovali členovia Rady. Neboli tam nejaké tvrdé strety a nedorozumenia medzi kandidátmi, ktorí reprezentujú aj istú personálnu skupinovú ponuku pre ďalšie funkčné obdobie." Dodal, že do snemu bude diskutovať, rozmýšľať, analyzovať a hľadať riešenie, ktoré posilní jednotu, zvýši autoritu a vleje sebavedomie a hrdosť do prostredia KDH.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
10. máj 2024 21:00