StoryEditor

Jedinečná anketa zverejnila výsledky. Poznáme najlepšie autá roka, podľa ženskej poroty

01.03.2021, 13:01
Priebežné výsledky ukazujú víťazov jednotlivých kategórií. Model, ktorý sa stane Najlepším ženským autom roka, spoznáme 8. marca.

Medzi záplavou najrôznejších ankiet automobilového sveta sa nájdu aj také, ktoré dokážu zaujať svojim jedinečným zameraním a osadenstvom. Jednou z takých je aj prestížna anketa „The Women’s World Car of the Year“ (Svetové ženské auto roka), ktorá aktuálne zverejnila priebežné výsledky už svojho 11. ročníka.

Víťazi jednotlivých kategórií WWCOTY 2021:

​Momentálne tak spoznávame modely, ktoré vyhrali v samostatných kategóriách ako mestský, rodinný, luxusný a športový automobil, mestské, stredne veľké a veľké SUV, najlepšie vozidlo s pohonom všetkých kolies a pickup či čistokrvný elektromobil. Celkový víťaz Svetové ženské auto roka 2021, bude verejnosti predstavený 8. marca 2021 na Medzinárodný deň žien.

Na rozdiel od ankety Svetové auto roka (WCOTY) sa o výsledky hodnotenia Svetového ženského auta roka (WWCOTY) zasluhuje výhradne nežné pohlavie. Kvality vozidiel totiž skúma 50-členná medzinárodná porota, ktorú tvoria výlučne motoristické novinárky z celkom 38 krajín piatich kontinentov.

Pravidlá sú pritom jasné -  každá členka predkladá svoje nominácie nových modelov uvedených do predaja v priebehu januára až decembra vlaňajšieho roka, z ktorých sa následne uskutoční užší výber a z neho sa nakoniec tajným hlasovaním vyberajú víťazi jednotlivých kategórií. Z nich by mal začiatkom marca vzísť i titulový automobil.

​Vozidlá sa hodnotia podľa 10 kritérií, ktoré ženy pri nákupe auta berú najviac do úvahy. Prihliadajú na bezpečnosť, pomer ceny a protihodnoty, estetický vzhľad, veľkosť a tvar kufra či ďalších úložných priestorov vozidla, ovládateľnosť, farbu, celkovú príťažlivosť a samozrejme nechýba ani hodnotenia ohľaduplnosti voči životnému prostrediu a vhodnosť pre rodinné využitie - cestovanie s deťmi.

Rovnako ako v predchádzajúcich ročníkoch potom hlasy potvrdzoval nezávislý audítor Grant Thornton Nový Zéland. Tento rok však bolo hlasovanie komplikovanejšie kvôli prebiehajúcej pandémii, ktorá obmedzovala schopnosť každého porotcu testovať vozidlo. Napriek výzvam porotcovia vyvinuli mimoriadne úsilie, aby si sadli za volant áut, aby ich mohli ohodnotiť včas na hlasovanie.

Hoci ešte zostáva jedno kolo hlasovania, v galérii vyššie si môžete prezrieť výsledky jednotlivých kategórií. Porotkyne teraz vyberú spomedzi deviatich víťazov kategórie najlepšie auto roka z pohľadu žien a finálny výsledok sa dozvieme presne o týždeň.

01 - Modified: 2024-04-25 11:45:00 - Feat.: - Title: Revolučná zmena pre „Géčko“: Terénna legenda od Mercedesu dostala elektropohon 02 - Modified: 2024-04-25 09:10:00 - Feat.: - Title: Urobí Európa krok späť? Nulové emisie sú vraj chvályhodné, ale nie za každú cenu 03 - Modified: 2024-04-24 14:00:02 - Feat.: - Title: Vyššia o desiatky percent: Spotreba áut na papieri nezodpovedá realite, ukazuje štúdia 04 - Modified: 2024-04-24 09:16:15 - Feat.: - Title: „Otec“ moderných škodoviek smeruje k Číňanom. Slovák dohliadne aj na tvary MG 05 - Modified: 2024-04-23 12:00:00 - Feat.: - Title: Keď začínajú drahé problémy: Čo nerobiť s turbomotorom a ako sa prejavujú problémy?
menuLevel = 2, menuRoute = auto/servis, menuAlias = servis, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
26. apríl 2024 02:48