Rozvojová banka Rady Európy požičala Bratislave na projekt električky 40 miliónov eur.Marek Kmeť
StoryEditor

Zvládnete rôzne situácie na križovatkách? Overte svoje vodičské schopnosti v kvíze

28.04.2020, 11:35
Prejazd cez zložitejšie, alebo pre konkrétneho vodiča menej časté križovatky, môže byť skutočne problémom a taktiež potencionálnym rizikom i pre ostatných účastníkov cestnej premávky.

Ak jazdíte v drvivej väčšine času len v pomerne malých mestách, dedinách či po málo frekventovaných úsekoch okresných ciest, po navštívení veľkomesta vás môžu prekvapiť podstatne zložitejšie riešenia križovatiek. Nemusí to byť pritom len v skutočne neznámom prostredí mimo slovenských hraníc.

Nakoniec, práve zdanlivo zložité riešenia križovatiek bývajú v kurzoch autoškoly "postrachom" pre mnohých žiakov a ich zvládanie vyžaduje dávku rozvahy, vedomostí a taktiež logického myslenia. Niektoré však môžu prekvapiť nielen nových vodičov, ktorí ešte nemajú veľa skúseností, ale aj ostrieľaných šoférov, ktorí vlastnia vodičské oprávnenie aj niekoľko dlhých rokov.

Prinášame vám preto 10 rôznych situácií v doprave, ktoré môžu v bežnej premávke bez problémov nastať. V našom výbere pritom nechýba ani križovatka s prejazdom električky, či nutnosti myslieť aj na mnohými ignorované pravidlom pravej ruky.

Trúfate si dosiahnuť plný počet bodov, alebo máte v zvládaní prejazdu cez križovatky isté medzery a mali by ste sa na riešenie situácií radšej bližšie pozrieť? Overte si vedomosti v kvíze nižšie.

menuLevel = 2, menuRoute = auto/servis, menuAlias = servis, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
20. apríl 2024 01:48