TASR/Michal Svítok
StoryEditor

Myslíte si, že ste expert za volantom? Otestujte svoje vodičské schopnosti

27.01.2022, 10:07
Možno zistíte, že aj zdanlivo skúsený vodič sa môže pomýliť. Kľúčové však je, že v reálnej situácii by chybovať rozhodne nemal. 

Prax sa za volantom automobilu nedá naučiť sediac v laviciach autoškoly, musíte ju jednoducho nadobudnúť hodinami a tisíckami kilometrov absolvovanými na cestách. I tak je stále veľmi otázne, či ste skutočne profesionál alebo ste sa za tie roky naučili niektoré zlozvyky. 

Tie totiž môžu v doprave spôsobiť nemalé problémy nielen vám, ale ohroziť aj ostatných účastníkov cestnej premávky alebo prispieť k zníženiu životnosti dielov či samotného auta. Zároveň v nadobúdaní skúseností rozhoduje, či celý svoj "vodičský život" trávite v menšom meste a jeho okolí alebo naopak trávite čas vo vozidle aj potulkami po veľkomeste, cestami v zahraničí a podobne. 

Všetky tieto faktory prispievajú k tvorbe a nadobúdaní vodičskej zručnosti, absolvujete mnohé krízové situácie, prejazdy cez najrôznejšie i zložité križovatky a naučíte sa včas predvídať aj reagovať na možné podnety. Všetko to však aj tak začína hodinami v autoškole, ktorá vám poskytuje základy pre bezpečné a správne jazdenie, schopnosť príkladne zvládať vzniknuté situácie na ceste.

My sme si pre vás pripravili niekoľko základných otázok ohľadom križovatiek a ich správneho riešenia/prejazdu skrz nich. Ak ste schopní dosiahnuť plný počet bodov, je to slušný základ, na ktorom viete časom stavať ďalšie a ďalšie vedomosti i skúsenosti.

V prípade, že patríte medzi ostrieľaného vodiča alebo si to aspoň myslíte, práve kvíz nižšie aspoň preverí vaše schopnosti. Možno zistíte, že aj expert sa môže pomýliť. Kľúčové však je, že v reálnej situácii na chyby nie je priestor.

01 - Modified: 2024-04-24 13:23:43 - Feat.: - Title: Polícia rieši prípad podvodnej stránky, vydávajúcej sa za zbierku pre Ukrajinu. Stopy vedú do Česka 02 - Modified: 2024-04-24 14:00:02 - Feat.: - Title: Vyššia o desiatky percent: Spotreba áut na papieri nezodpovedá realite, ukazuje štúdia 03 - Modified: 2024-04-24 09:16:15 - Feat.: - Title: „Otec“ moderných škodoviek smeruje k Číňanom. Slovák dohliadne aj na tvary MG 04 - Modified: 2024-04-23 20:51:29 - Feat.: - Title: Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku 05 - Modified: 2024-04-24 13:41:08 - Feat.: - Title: Čechov voláme bratia, no čo o nich naozaj vieme? Tento kvíz ukáže, ako dobre poznáte našich západných susedov
menuLevel = 2, menuRoute = auto/servis, menuAlias = servis, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
25. apríl 2024 02:26