StoryEditor

Toto sú najspoľahlivejšie autá za rok 2021. Veľké zastúpenie tvoria najmä modely SUV

13.01.2022, 10:10
Ktorý model získal titul najspoľahlivejšieho auta v prieskume amerického spotrebiteľského magazínu Consumer Reports v uplynulom roku 2021?

Ako na tom bude spoľahlivosť auta, ktoré máte vo vlastníctve, je vždy veľkou otázkou. Záleží totiž na nespočetne veľa faktorov, ktoré dokážu stav a životnosť vozidla vo výraznej miere ovplyvňovať.

Samozrejme, základom by mala byť príkladná starostlivosť, dodržiavanie všetkých servisných intervalov a v prípade problému sa mu venovať už v úplnom zárodku, než spôsobí väčšie starosti a rozšíri sa na ďalšie súčasti auta. 

Aj preto by sme návštevy servisov nemali podceňovať a nespoliehať sa len na svoj úsudok. Práve pri pravidelných kontrolách vedia odborníci s predstihom podchytiť poruchu a vy sa tak úspešne vyvarujete riešeniu nepojazdného alebo poškodeného auta v tej najmenej vhodnej chvíli.

Do istej miery však napovie o spoľahlivosti áut každoročný prieskum amerického spotrebiteľského magazínu Consumer Reports, ktorý poctivo zbiera dáta od samotných majiteľov a zostavuje rebríček top vozidiel, s ktorými vám problémy z dlhodobého hľadiska hrozia azda najmenej. Celkovo bolo do štúdie zapojených približne 320-tisíc rôznych áut, ktoré sa hodnotili na základe 17 kategórií problémov.

​Zameranie teda bolo okrem nepríjemností ako je škrípanie bŕzd a rozbité vnútorné obloženie interiéru, až po veľké problémy, ako napríklad mimozáručné opravy prevodoviek alebo problémy so systémami pohonu všetkých štyroch kolies. Zvažuje sa závažnosť každého typu problému, aby sa vytvorilo predpokladané skóre spoľahlivosti pre každé vozidlo, v bodovaní od 1 do 100.

Toto skóre sa zároveň skombinuje s údajmi získanými z testovania na trati, ako aj s výsledkami prieskumu spokojnosti vlastníkov a údajmi o bezpečnosti, na výpočet celkového skóre každého testovacieho vozidla. Čím vyššie hodnotenie model dostane, tým je na tom so spoľahlivosťou lepšie a predstavuje lepšiu voľbu než konkurenti. 

​Priemerné skóre v prieskume z roku 2021 sa pohybovalo od 41 do 60 bodov. Organizácia, ktorá správu pripravuje, je známa svojou precíznosťou a hĺbkovou analýzou zozbieraných údajov. Vďaka tomu sú prezentované výsledky spoľahlivým a dôveryhodným zdrojom poznatkov o jednotlivých automobiloch, ako aj o celom automobilovom trhu.

Už tradične v rebríčku najspoľahlivejších modelov obsadili najvyššie priečky japonské značky. Nasledovali autá z Európy a v priemere najhoršie dopadli americké autá. Ako sa však môžeme dočítať v správe, aj niektoré modely z USA sa vyznačovali vysokým skóre a netreba ich hneď odpisovať. 

01 - Modified: 2024-04-15 08:30:00 - Feat.: - Title: Drahé palivo na pumpách? Poradíme vám, ako dokážete znížiť spotrebu vášho auta 02 - Modified: 2024-04-15 11:40:00 - Feat.: - Title: Číňania dotácie popierajú. Ich autá si držia náskok vďaka inováciám i dokonalej výrobe 03 - Modified: 2024-04-13 22:33:46 - Feat.: - Title: Luxusné SUV, ktoré vyzerá i jazdí skvele. Briti však spravili krok, ktorý mnohých nepoteší 04 - Modified: 2024-04-12 19:06:48 - Feat.: - Title: Auto budú môcť používať len cez týždeň. Nemecký minister dopravy vystrašil vodičov slovami o zákazoch jazdy 05 - Modified: 2024-04-13 06:37:53 - Feat.: - Title: Voľba na istotu? Toto je 10 najspoľahlivejších rodinných áut, podľa samotných majiteľov
menuLevel = 2, menuRoute = auto/servis, menuAlias = servis, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
15. apríl 2024 19:37