StoryEditor

Rekord, ktorý rozhodne nepoteší. Toto sú najviac stočené autá v susednom Česku

28.11.2018, 10:00
Plánujete kúpu jazdeného auta? Overenie kilometrov by malo byť jednou z vecí, ktoré pred podpísaním zmluvy vykonať.

Diskutovaná a stále aktuálna téma, stáčanie kilometrov. Tento fenomén sa aj na Slovensku rozmohol už pre niekoľkými rokmi, no stále vo veľkej miere pretrváva aj napriek hroziacim vysokým pokutám a novému zákonu.

Najmä staršie automobily často v rukách rôznych garážmajstrov mladnú pokojne aj o niekoľko desiatok či stoviek tisíc kilometrov. A nejde len o Slovensko, tieto praktiky majú svoje „zázemie“ aj v okolitých štátoch – napríklad v susednom Česku.

​Práve tu sa rozhodla spoločnosť Cebia priebežne zverejňovať skutočne zaujímavým spôsobom tých najväčších rekordérov v „odbore“. Na svojom webe publikuje najrôznejšie modely, ktoré zázrakom omladli dokonca aj o viac než pol milióna kilometrov.

To už je skutočne nájazd, ktorý väčšina vodičov na vozidle najazdí až za niekoľko dlhých rokov. Príkladom môže ísť dvadsaťročný miliónový Passat zo Slovenska, ktorý ste mohli nájsť v nedávnom článku.

„Rozhodli sme sa, že budeme upozorňovať na najviac stočené vozidla na trhu v Českej republike a poskytovať jednak informáciu majiteľom vozidiel, či nevlastnia "Čierneho Petra" vo svojej garáži, ale predovšetkým ukazovať konkrétne príklady vozidiel, ktoré sa na trhu v ČR predali, alebo predávajú a pri ktorých došlo k tejto nekalej praktike,“ informuje na svojom webe spoločnosť Cebia, ktorá už niekoľko rokov proti týmto praktikám aktívne bojuje.

​Zo zverejnených modelov so stočenými tachometrami sme vybrali tie do najväčšej miery „omladené“ a zoradili ich. Výsledok je skutočne zaujímavý a dokazuje, že niektorí ľudia si so stáčaním kilometrov rozhodne nelámu hlavu. Okrem toho, „obeťou“ stáčania sú zdá sa najčastejšie naftové verzie áut.

Zdroj informácii: Cebia Autotracer

01 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 02 - Modified: 2024-04-18 09:15:00 - Feat.: - Title: Dovezené autá sú stále v kurze. Štúdia ukazuje, ktoré krajiny dominujú a aké sú hrozby 03 - Modified: 2024-04-17 12:00:00 - Feat.: - Title: Urastené rodinné SUV aj pre siedmich je na Slovensku. Hyundai prezradil oficiálne ceny 04 - Modified: 2024-04-17 09:36:15 - Feat.: - Title: Nová povinnosť pre autá od júla 2024: Znamená stopku pre obľúbené fiaty i porsche 05 - Modified: 2024-04-15 08:30:00 - Feat.: - Title: Drahé palivo na pumpách? Poradíme vám, ako dokážete znížiť spotrebu vášho auta
menuLevel = 2, menuRoute = auto/servis, menuAlias = servis, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
18. apríl 2024 14:27