StoryEditor

Toto je 10 najinzerovanejších jazdených SUV. Slováci si doprajú stále viac luxusu

05.04.2018, 14:00
Autor:
rperpe
Trh s automobilky je bohatý a vybrať si dokáže naozaj ktokoľvek, samozrejme, keď na to má.

Po pocite bezpečia a "nadhľadu" nad situáciou v premávke túžia aj Slováci čoraz viac, čomu zodpovedá aj rastúca ponuka jazdených vozidiel z tohto segmentu.

Zaujímavé však je, že v porovnaní so susedným Českom či Poľskom, na Slovensku sú inzerované luxusnejšie a drahšie terénne vozidlá. Celkovo si mohli Slováci minulý mesiac vyberať z väčšieho poštu inzerovaných vozidiel, ako vo februári.

Tieto skutočnosti vyplývajú z pravidelnej analýzy siete autocentier AAA Auto, ktorá trh s ojazdenými automobilmi kontinuálne monitoruje a vyhodnocuje.

Celkovo kraľuje Octavia

Keď sa pozrieme na celkovú ponuku inzerovaných vozidiel, najčastejšie ponúkanou "jazdenkou" bol v marci dlhodobí líder na slovenskom trhu - Škoda Octavia. Za ňou stojí na druhom mieste Volkswagen Passat a ďalej Škoda Fabia.

Najviac jazdených áut pritom ponúkali predávajúci v Nitrianskom kraji (7 825 kusov) a najmenej v Trnavskom kraji (4 430 kusov). Kto v marci ovládol ponuku jazdených áut sa dozviete v galérii nižšie.

Predaje a ponuka jazdených automobilov v stredoeurópskom regióne potvrdzujú, že čoraz viac "v kurze" sú najmä vozidlá SUV.

Ako sme už spomínali, oproti susedným krajinám ako Česko či Poľsko, ponúkajú Slováci v rámci tejto kategórie stále luxusnejšie a teda aj drahšie vozidlá. V Česku bol najinzerovanejším modelom Škoda Yeti, pričom v Poľsku to bol pre zmenu Nissan Qashqai.

Najširšia ponuka v marci

Oproti februáru vzrástol počet inzerovaných áut na Slovensku minulý mesiac o takmer šesťtisíc vozidiel. V ponuke sa však stále držia dieselové automobily, ktorých je viac, ako tých benzínových - v marci zhruba dvojnásobne viac.

„Na Slovensku však v poslednom období registrujeme zvýšený záujem ľudí aj o zánovné benzínové autá, čo nám potvrdzujú aj predajné štatistiky spoločnosti Mototechna. Vo všeobecnosti sa zachovalé autá na benzínový pohon medzi Slovákmi tešia čoraz väčšej obľube. Ide predovšetkým o vozidlá so slovenským pôvodom, ktorým ľudia dôverujú viac, ako tým z dovozu,“ komentuje situáciu na trhu generálna riaditeľka siete autocentier AAA Auto Karolína Topolová.

Najčastejší nájazd bol z marcových inzercií necelých 174-tisíc kilometrov a vek vozidla dosiahol 9,6 roka. Cena pritom najčastejšie siahala pod úroveň 5 500 eur.

01 - Modified: 2024-04-23 16:48:10 - Feat.: - Title: Slovákom nie je osud Ukrajiny ľahostajný. Na muníciu vyzbierali 3,5 milióna eur, suma stále rastie 02 - Modified: 2024-04-23 12:00:00 - Feat.: - Title: Keď začínajú drahé problémy: Čo nerobiť s turbomotorom a ako sa prejavujú problémy? 03 - Modified: 2024-04-23 09:20:03 - Feat.: - Title: Fedor Flašík mal veľké ústa 04 - Modified: 2024-04-23 09:10:00 - Feat.: - Title: Opel odhalil kompletne prepracované rodinné SUV. Väčšie, štýlovejšie a nielen elektrické 05 - Modified: 2024-04-22 13:21:18 - Feat.: - Title: Toyota prezrádza, aké chyby robia mladí vodiči najčastejšie. Zadarmo im pomôže
menuLevel = 2, menuRoute = auto/servis, menuAlias = servis, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
24. apríl 2024 00:24