StoryEditor

Dostupný výber pre rodiny sa zmenšuje. Toto sú najlacnejšie kombíky do 20-tisíc eur

02.10.2021, 00:00
Inšpirujte sa vo výbere praktického modelu kombi v našom stručnom prehľade tých cenovo najprívetivejších. Veľa ich už dnes nie je.

Masívne rozšírenie športovo-úžitkových áut čoraz viac vytláča z ponúk klasické verzie automobilov. Náhradou kedysi veľmi obľúbených sedanov či kombíkov sú často práve vozidlá na jemne zdvihnutom podvozku a s mohutnejšie pôsobiacou karosériou. Tie síce zákazníci v súčasnosti obľubujú, no reálne im neprinášajú takmer žiadne praktickejšie benefity. Práve naopak.

Veľkosťou síce pôsobia nafúknutejšie a bezpečnejšie, no v skutočnosti je v kabíne neraz dokonca výrazne menej priestoru, než u podobne cenovo nastavených kombíkov. Tie stále dokážu spĺňať úlohu praktického rodinného spoločníka na jednotku a pre potreby posádky ponúknu i viac než slušný objem batožinového priestoru.

U modelov SUV či crossoverov treba počítať s vyššou spotrebou paliva pri totožnej motorizácií ako u kombi, čo je spôsobené väčším odporom vzduchu a teda horšou aerodynamikou. Ich benefitom je zväčša výhradne lepšia priechodnosť na nespevnených cestách vďaka o niečo vyššiemu podvozku alebo komfortnejší výjazd na obrubníky počas parkovania či lepšie nastupovanie.

Za pohon všetkých kolies si potom treba priplatiť alebo siahnuť po výkonnejších motoroch, drahších a vyšších stupňoch výbavy, nehovoriac o tom, že pre nižšie modelové rady ani nie je k dispozícii.

​Je teda otázkou na vás, či vám tieto drobné výhody dokážu nahradiť bohatšiu priestrannosť, lepšie jazdné vlastnosti, nižšiu spotrebu paliva a väčší kufor áut typu kombi. Zdá sa, že zákazníci na to neprihliadajú a vozidlá v segmente B a C postupne aj napriek týmto skutočnostiam vymierajú.

Najnovšie oznámeným je koniec existencie Škody Fabie Combi, k dispozícii je už len dopredaj zásob a nová generácia nebude. Stále však na trhu máme niekoľko vhodných adeptov na kúpu, u ktorých nie je nutné siahať zas tak hlboko do vrecka. 

Vo všetkých vo videu spomenutých prípadoch sa napríklad zmestíte do sumy 20-tisíc eur a dokonca u niektorých možno zvoliť i automatickú prevodovku alebo vyššiu či dokonca najvyššiu možnú výbavu. Pozrite si náš prehľad a možno sa inšpirujete niektorým z modelov až k jeho zakúpeniu. 

01 - Modified: 2024-04-25 11:45:00 - Feat.: - Title: Revolučná zmena pre „Géčko“: Terénna legenda od Mercedesu dostala elektropohon 02 - Modified: 2024-04-25 09:10:00 - Feat.: - Title: Urobí Európa krok späť? Nulové emisie sú vraj chvályhodné, ale nie za každú cenu 03 - Modified: 2024-04-24 14:00:02 - Feat.: - Title: Vyššia o desiatky percent: Spotreba áut na papieri nezodpovedá realite, ukazuje štúdia 04 - Modified: 2024-04-24 09:16:15 - Feat.: - Title: „Otec“ moderných škodoviek smeruje k Číňanom. Slovák dohliadne aj na tvary MG 05 - Modified: 2024-04-23 12:00:00 - Feat.: - Title: Keď začínajú drahé problémy: Čo nerobiť s turbomotorom a ako sa prejavujú problémy?
menuLevel = 2, menuRoute = auto/servis, menuAlias = servis, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
25. apríl 2024 18:39