nakupovanie nákup obchodReuters
StoryEditor

Elektronika alebo drogéria? Ušetrite na povianočných zľavách

04.01.2017, 01:00
Autor:
soksok
Nákup zimného oblečenia alebo elektroniky nechajte na čas po Vianociach. Pomôže to vašej peňaženke.

Vianoce a rozdávanie darčekov sú síce za nami, no napriek tomu nie je všetkým nákupom koniec. Kto si plánuje svoje výdavky dopredu vie, že určité výrobky sa oplatí kupovať až v období po sviatkoch.

"Zákazníci môžu obrovské skoky smerom nadol v cenách vidieť už počas Štedrého večera," hovorí Rebecca Lehmann, content marketing menežérka BradsDeals.com. Finančný portál Kiplinger priniesol niekoľko tipov, ktoré výrobky sa oplatí kupovať po Vianociach.

Tu sú:

  • Posteľné prádlo

Návliečky na vankúše, paplóny aj plachty. Kto má veľkú manželskú posteľ vie, že nákup peknej súpravy môže ísť "do peňazí". Spravte preto svojej peňaženke láskavosť a počkajte s nákupom posteľného prádla do povianočných výpredajov.

Odborníci upozorňujú, že väčšina obchodov má začiatkom nového roka veľké výpredaje, ktoré by bola škoda nevyužiť. Zľavy môžu narásť až do výšky desiatok percent.

  • Elektronika

Hlavne v zahraničí si ľudia šetrenie pri nákupe elektroniky spájajú s "black friday" výpredajmi. Televízor, notebook alebo tablet si ale ešte výhodne môžete kúpiť aj po Vianociach, kedy ceny idú dole. Prečo?

Mnohí predajcovia sa zbavujú minuloročných modelov elektroniky a chystajú si miesto pre nový model výrobkov. Ušetríte aj pri kúpe elektroniky, ktorú niekto dostal ako vianočný darček ale vrátil ju do predajne. Takýto výrobok sa už nepredáva ako úplne nový.

  • Náradie na cvičenie a zimné športy

Ak na vašom zozname novoročných predsavzatí svieti kolónka cvičenie, máte šťastie. Začiatkom januára sa môžete dostať k lacnejším nástrojom a doplnkom na cvičenie. Rovnako zimné kusy oblečenia ako čiapky alebo rukavice. Výpredajom si obchody robia miesto na oblečenie do ďalšej sezóny.

  • Darčekové koše a súpravy

Ďalšie produkty, ktoré si máte šancu po Vianociach kúpiť lacnejšie, sú kozmetické balíčky. Obchodníci ich začnú po najväčšom nákupnom ošiali postupne vypredávať. Podľa odborníkov majú tieto položky krátku predajnú životnosť, pretože vône či parfém sú často sezónne. Nákup takejto drogérie po Vianociach je ideálny, keď sa s priateľmi alebo príbuznými stretnete až neskôr, v novom roku.

01 - Modified: 2024-04-15 08:30:00 - Feat.: - Title: Drahé palivo na pumpách? Poradíme vám, ako dokážete znížiť spotrebu vášho auta 02 - Modified: 2024-03-16 12:30:00 - Feat.: - Title: Tieto veci doma robí každý z nás, ročne nás stoja desiatky eur. Pozri si, ako ušetriť v domácnosti, intráku či podnájme 03 - Modified: 2024-02-16 10:01:49 - Feat.: - Title: Rozmýšľate ako ušetriť? Ponúkame vám 12 tipov 04 - Modified: 2024-01-13 09:06:21 - Feat.: - Title: Slováci sa prispôsobujú inflácii. Polovica chce šetriť, iný viac investovať 05 - Modified: 2024-01-01 10:00:00 - Feat.: - Title: Máte záujem uľahčiť vášmu rodinnému rozpočtu? Tu je desať tipov, ako ušetriť na energiách
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
27. apríl 2024 07:48