StoryEditor

Potrebujete rady od skúsených podnikateľov? Navštívte startupovú konferenciu

07.08.2014, 00:44
Chcete úspech? Majte otvorené oči a makajte!


Ak začínate podnikať, čaká vás turbulentné obdobie. Totiž aj po tom najmenšom úspechu často nasleduje nečakaný pád. Zároveň si stále nie ste istý kvalitou produktu, zacielením na správneho zákazníka alebo celkovou stratégiou startupu. Isté je len jedno – odpoveď na otázky o správnom nastavení biznis modelu si začínajúci podnikateľ nevyrieši z pohodlia kancelárie.

Získajte know-how. Od skúsených

Zaujímavú alternatívu zdĺhavého stretávania sa so zákazníkmi a overovania hypotéz predstavujú startup konferencie. Pravidelne sa tu totiž stretávajú skúsení podnikatelia s tými začínajúcimi, aby im pomohli prekonať prvé prekážky v rozbiehaní ich podnikania. Konferencie sú zaujímavé aj ako zdroj inšpirácie, informácií o technologických trendoch alebo ako príležitosť na zviditeľnenie startupu. Medzi pravidelných návštevníkov patria lídri svetového biznisu, investori rizikového kapitálu a predovšetkým technologickí novátori.

Kontakty ako najväčšie plus

Od typickej startup konferencie – súťaže môže začínajúci podnikateľ očakávať dva až tri dni vyplnené neprestajným budovaním kontaktov. Konferencie otvára spravidla prednáška alebo diskusia spíkrov o aktuálnych témach a trendoch. Hlavnou časťou však býva následná súťaž prihlásených startup projektov. Veľa z nich je v úplných začiatkoch a účasťou na konferencii získavajú prvý mentoring, neoceniteľnú spätnú väzbu, popularizáciu start upu a hlavne kontakty. Je to ideálna príležitosť získať nový pohľad na svoj projekt a prácu, ktorú doteraz začínajúci podnikateľ urobil, a to či už správne, alebo nesprávne. Popritom sa startupy naučia aj praktické veci.

Pre väčšinu začínajúcich podnikateľov je to totiž prvá skúsenosť s „pitchom“, keď sa snažia presvedčiť nielen porotu, ale aj stovky divákov o kvalite ich projektu. Zlepšujú sa tak v prezentačných zručnostiach a rozmýšľajú nad biznis modelom v širšom kontexte. Súťaže sa končia after party, kde sa dá nájsť množstvo užitočných ľudí pre startup od nových členov tímu, mentorov až po investorov. Práve nadväzovanie kontaktov a popularizácia startup projektu sa dajú označiť za podstatu každej konferencie.

Zdroj: Neulogy

01 - Modified: 2006-09-07 12:10:00 - Feat.: 0 - Title: Eximbanka podporila export v objeme 70,222 mld. Sk
01 - Modified: 2024-04-23 14:01:19 - Feat.: - Title: Na Slovensku podniká takmer trikrát viac mužov, ako žien 02 - Modified: 2024-04-22 17:32:51 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Multimiliónový biznis hlinikárov z Ľupče je zachránený. Dlhy majú splatiť najmä vďaka investíciám 03 - Modified: 2024-04-22 10:00:00 - Feat.: - Title: Kraľuje sociálnym sieťam a láka na extrémne zľavy. Za globálnym úspechom značky Shein sa však skrýva omnoho viac 04 - Modified: 2024-04-15 13:42:00 - Feat.: - Title: Alagič sa kajá: Firma jej zrušila biznisovú spoluprácu kvôli Pellegrinimu. Najprv penila, teraz toto! 05 - Modified: 2024-04-15 11:40:32 - Feat.: - Title: Prevádzku známeho influencera Jovinečka vykradli. Neviem čo sa stalo, chýba veľa vecí a fungujeme v núdzovom režime, hovorí
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
29. apríl 2024 07:25