StoryEditor

Nové disky kolies BMW M Performance s čírou DNA víťazov

29.12.2023, 00:00

Technológia prispôsobená priamo z motoršportu umocňuje zážitok z dynamickej jazdy a individuálny vzhľad. Špecifické produkty pre vysoko výkonné športové modely BMW M2, BMW M3 a BMW M 4.

Dodatočne montované produkty z programu BMW M Performance Parts nielen vylepšujú početné súčasné modely BMW, ale vysoko výkonným športovým vozidlám od divízie BMW M GmbH poskytujú aj dodatočný a intenzívnejší nádych motoristického športu. Medzi mimoriadne pozoruhodné príklady technológie prenesenej priamo z pretekárskej dráhy na cestu patria disky kolies so stredovou maticou, ktoré sú k dispozícii pre vybrané vysoko výkonné automobily. Dizajn a funkčnost posúva tieto ľahké kované disky kolies na absolútny vrchol v rozmanitej ponuke doplnkov BMW M Performance Parts.

Vďaka optimalizovanej hmotnosti, emóciami nabitému dizajnu a technológii prispôsobenej motoristickému športu spojenej s ložiskom kolies zdôrazňujú disky kolies so stredovou maticou vysoko výkonný charakter vozidiel, na ktorých sa nachádzajú. V prípade špeciálnej edície modelu BMW 3.0 CSL, predstavenej pri príležitosti 50. výročia od založenia divízie BMW M GmbH a predávanej v limitovanej edícii 50 kusov, tvoria súčast technológie podvozku s výkonom špecificky vyladeným na pretekárskej dráhe. V súčasnosti sa disky kolies BMW M Performance so stredovou maticou ponúkajú v programe doplnkov Original BMW Accessories pre modely BMW M2 (kombinovaná spotreba paliva: 9,9 - 9,6 1/1 00 km; kombinované emisie 223 - 21 8 g/km podľa WLTP), BMW M3 Touring Competition s pohonom M xDrive (kombinovaná spotreba paliva: 1 0,4 - 1 1/1 00 km; kombinované emisie C02: 235 - 229 g/km podľa WLTP), ako aj pre všetky modelové varianty BMW MB Sedan, BMW M4 coupé a BMW M4 Cabrio.

image
Fabian Kirchbauer

Disky kolies so stredovou maticou BMW M Performance: Výmena kolies ako od profesionálov

Disky kolies so stredovou maticou vznikli pre motoristický šport, kde umožňujú obzvlášť rýchlu výmenu diskov kolies a tým pádom aj krátke zastávky v boxoch. Namiesto zvyčajných piatich skrutiek drží každé koleso na náboji kolesa iba jedna centrálna matica. Extrémne pevné spojenie pri montáži centrálnych skrutiek zabezpečuje krútiaci moment 930 Nm. Táto technológia nielenže prináša číru DNA z pretekárskych okruhov hmatateľnú počas výmeny diskov kolies, ale zároveň znižuje rotujúce hmoty a pomocou výrazného dizajnu v oblasti náboja optimalizuje exkluzívny vzhľad.

Disky kolies so stredovou maticou M Performance pre modely BMW M2, BMW M3 a BMW M4 sa v ponuke nachádzajú ako kombinovaná súprava vo veľkostiach 1 9 palcov pre prednú nápravu a 20 palcov pre zadnú nápravu. Ľahké kované disky kolies s dizajnom Yspoke v matnej farbe Jet Black majú vyfrézovaný nápis M Performance a obúvajú pneumatiky s rozmermi 275/35 ZRI 9 vpredu a 285/30 ZR20 vzadu.

image
Fabian Kirchbauer

Individuálne úpravy z motoristického športu pre exteriér a interiér

Rovnako ako disky kolies so stredovou maticou, aj ostatné produkty z programu BMW M Performance Parts vychádzajú z vývojového know-how a z viac ako piatich desaťročí skúseností divízie BMW M GmbH v motoristickom športe. Rozmanitý sortiment zahŕňa možnosti dodatočnej montáže v oblastiach odpruženia, hnacieho ústrojenstva, aerodynamiky a kokpitu, čo umožňuje prispôsobenie orientované na výkon a v každodennej premávke poskytuje pocit z pretekárskej dráhy. Pre cielené zvýšenie dynamiky a obratnosti sa v ponuke nachádzajú aj voliteľné doplnky, ako sú podvozok M Performance s výškovo nastaviteľnými pružinami a športový brzdový systém M Performance.

Atletický vzhľad vozidiel BMW M môžu vylepšit aj karbónové komponenty špecificky vytvorené pre daný model. Doplnky BMW M Performance pre exteriér sú väčšinou vyrobené z plastu vystuženého uhlíkovými vláknami (CFRP), zapečateného čírym lakom pre vysoko kvalitnú povrchovú úpravu. Možnosti doplnkov pre konkrétny model, ako sú napríklad predný karbónový nástavec M Performance, zadný difúzor M Performance, alebo karbónová vložka prahov M Performance, dodávajú vozidlu charakteristický vzhľad v pretekárskom štýle.

Nekompromisnú kvalitu a špeciálnu estetiku doplnkov BMW M Performance Parts pocíti aj interiér. Vysoko kvalitné prvky z karbónu a Alcantary prenášajú motoristické gény BMW M do kokpitu. Kolenné ochranné plochy M Performance s povrchom Alcantara poskytujú optimalizovanú priľnavost počas obzvlášť dynamických prejazdov zákrut. A M Performance volant Pro, ako aj M Performance lakťová opierka z Alcantary ponúkajú perfektné podmienky pre obzvlášť intenzívnu radost z jazdy.

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
28. apríl 2024 06:39