StoryEditor

Uľahčite si vianočné nakupovanie! Pomôžu vám tieto tipy a jedna aplikácia

11.12.2023, 00:00

December je pre mnohých maratón nákupov, nestíhania a paniky. Tento rok si ho môžete užiť aj bez toho.

Vďaka týmto šikovným tipom si sviatočnú prípravu zjednodušíte. Hlavného pomocníka už možno máte stiahnutého v telefóne. Túto aplikáciu totiž používa viac ako milión Slovákov.

1. Získajte za darčeky odmenu aj vy

Darčekmi robíte radosť svojim najbližším, ale môžete pritom potešiť aj svoju peňaženku. So službou Moneyback nakúpite vo vybraných obchodoch až o 35 percent lacnejšie. Stačí si ju aktivovať cez aplikáciu Slovenskej sporiteľne George a okamžite môžete využívať odmeny v 70 partnerských obchodoch. Pri online nákupoch získate zľavu, ak sa do obchodu prekliknete cez odkaz v Georgeovi.

2. Bez plánovania to nejde

Urobte si zoznam, aby ste pri nakupovaní na niekoho nezabudli. K menám si napíšte tipy na darčeky aj to, kde ich kúpite. Môže vám to ušetriť opakované návštevy do obchodov alebo poštovné. Ak vám ani internet neporadil s výberom prekvapení, choďte priamo za zdrojom. Spýtajte sa danej osoby, čo by ju najviac potešilo. Ak vďaka tomu nekúpite nezmyselný darček, na ktorý bude iba padať prach, obetovať moment prekvapenia je dobré rozhodnutie.

3. Nastavte si limity

Ešte predtým, ako vyrazíte do obchodov sa uistite, že máte na svojej platobnej karte nastavené dostačujúce limity. Cez aplikáciu George si ich viete upraviť aj priamo pri pokladni, zbytočne však neriskujte nepríjemné pohľady nervóznych nakupujúcich. Po veľkých vianočných nákupoch je dobré limity upraviť na „nedecembrovú” úroveň.

4. Online nákupy vybavte ako prvé

Darčeky v kamenných obchodoch môžete nakúpiť aj pár dní pred sviatkami. S online nákupmi to radšej neskúšajte. Klienti Slovenskej sporiteľne v decembri 2022 nakupovali v e-shopoch o 40 % viac ako v decembri 2021. Nenechávajte si preto online nákupy na poslednú chvíľu. E-shopy, kuriérske spoločnosti aj pošta budú vyťažené. Keď nákupy vybavíte s predstihom, nemusíte sa stresovať, či balík stihne docestovať pod stromček. Starosti vám nemusí robiť ani bezpečnosť nakupovania cez internet. S poistením zneužitia platieb, ktoré nájdete v Georgeovi, ste krytí až do sumy 3 000 eur. A to aj v prípade, ak nakúpite na neoverenom e-shope a tovar vám nikdy nepríde alebo keď bude tovar nekvalitný.

5. Darujte zážitky

Nemusíte ich baliť, čakať na kuriéra, ani chodiť na poštu. A budú zaručene nezabudnuteľné. Čo tak darovať jazykový kurz, adrenalínový zoskok padákom, permanentku do divadla či fitness centra… Alebo dokonca spoločnú dovolenku? Vďaka službe Moneyback napríklad získate späť peniaze z každého ubytovania na booking.com. Doteraz dovolenkári s Georgeom ušetrili viac ako 110 000 eur.

image
Slovenská sporiteľňa

6. Minimalistické Vianoce

Máte dospelé deti a zháňanie darčekov všetkých zaťažuje? Dohodnite sa, že každý z vás obdaruje iba jednu osobu. Alebo sa môžete spolu poskladať na jeden väčší darček pre každého člena rodiny. Okamžité platby aj služba Payme vám rozpočítanie peňazí uľahčí. V Georgeovi vytvoríte link s platobným odkazom a pošlete ho cez chat. Príjemca ho otvorí a potvrdí platobný príkaz. A rodinné darčeky máte vybavené.

7. Hotovosť vyberiete aj mobilom

Platíte radi hotovosťou? Nie ste sami. Počas troch týždňov pred Vianocami v roku 2022 klienti Slovenskej sporiteľne vybrali z bankomatov viac než 400 miliónov eur. Aktuálne už na výber peňazí z bankomatu platobnú kartu nepotrebujú. V Georgeovi jednoducho zvolíte sumu výberu a do jedného zo 740 bankomatov zadáte kód, ktorý vám aplikácia vytvorí. Neviete, kde nájdete najbližší bankomat? Aj s tým vám aplikácia poradí.

8. PIN vždy po ruke

Idete platiť kartou v obchode, ale neviete si spomenúť na svoj PIN kód? Nemusíte skúšať, či si naňho spomeniete a možno zlými pokusmi kartu zablokujete. PIN kód máte vždy bezpečne uložený v Georgeovi. V prípade potreby tiež viete svoju kartu cez aplikáciu zablokovať. Kedykoľvek, kdekoľvek a za pár sekúnd.

9. Na vianočné trhy aj bez peňaženky

Nechce sa vám v tlačenici dávať pozor na svoju peňaženku? Nechajte ju doma. Postačí vám telefón alebo hodinky. Cez Georgea si môžete prepojiť Apple Pay, Google Pay, Fitbit Pay, Garmin Pay, Xiaomi Pay aj SwatchPay!. Platiť nimi môžete všade, kde prijímajú bezkontaktné platby. Ak navyše navštívite bratislavské trhy na Hlavnom a Hviezdoslavovom námestí, môžete svojou platbou prispieť k sviatočnému daru Nadácie Slovenskej sporiteľne. Pri dosiahnutí 20 000 bezkontaktných platieb na trhoch daruje organizácii Centrum Memory 10 000 eur. Pri nákupoch v bratislavskej Starej tržnici zase vďaka platbám kartou, mobilom alebo hodinkami podporí Nadácia sumou 5 000 eur organizáciu Červený nos Clowndoctors, ktorá rozveseľuje malých pacientov v nemocniciach.

10. Po Vianociach príde január

Nezabúdajte, že sviatky by mali byť pekná bodka za celým rokom v spoločnosti tých, ktorých máte najradšej. Darčeky sú iba bonusom a je dobré zvážiť, aké financie do nich chcete vložiť. Ak si na ne zoberiete pôžičku, zvládnete ju bez problémov splácať? Pozrite si prehľad svojich výdavkov, ktorý vám vytvorí George. Získate tak dobrý obraz o svojej finančnej situácii a nakupovanie si viete naplánovať tak, aby ste do nového roku vstúpili bez zbytočných starostí.  Aby ste mali v budúcnosti našetrených dosť peňazí, či už na darčeky alebo na dôchodok, môžete si v Georgeovi začať sporiť na termínovanom účte aj investovať. Slovenská sporiteľňa ako jediná umožňuje investovať cez svoju apku do ETF fondov. Viete si však kúpiť aj fondy aj jednotlivé akcie, a to všetko priamo cez Georgea.

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
27. apríl 2024 18:51