StoryEditor

Aká je budúcnosť mobility? Mobilita novej generácie

13.10.2023, 00:00

Automobilový priemysel prechádza obdobím veľkej transformácie. Okrem cieľa bezemisnej dopravy zohráva čoraz dôležitejšiu úlohu konektivita v rámci vozidla, ako aj prepojenie s cloudom.

ZF, globálna technologická spoločnosť dodávajúca systémy a vysoko inovatívne komponenty pre osobné i úžitkové vozidlá a priemyselné technológie, má na tieto výzvy odpovede. Táto technologická spoločnosť dodáva technológie a kompletné systémy z jedného zdroja OEM výrobcom a novým automobilovým spoločnostiam, aby mohli plynulejšie transformovať a integrovať svoje produktové portfólio.

Vďaka širokému a jedinečnému portfóliu produktov ponúka spoločnosť ZF systémové riešenia, ktoré umožňujú vozidlám vidieť, myslieť a konať. Vďaka tomu je jazda bezpečnejšia, efektívnejšia a pohodlnejšia.

Skupina ZF umožňuje novú generáciu mobility vo všetkých relevantných oblastiach: od udržateľnosti, elektrickej mobility, automatizovanej jazdy, softvéru a digitalizácie až po riadenie pohybu vozidiel.

image
ZF Slovakia

Fakty a čísla: E-mobilita

ZF elektrifikuje všetko 

Spoločnosť ZF má jedinečné postavenie v sektore mobility a dodáva neuveriteľne rozmanitú škálu elektrických pohonných systémov, ktoré poháňajú všetko od bicyklov až po ťažké nákladné vozidlá.

Platforma ZF eDrive - modulárny systém pre efektívne elektrické vozidlá

Zvyčajne sa všetky diskusie o možnosti využívania elektrických vozidiel  v každodennom živote zameriavajú len na batériu. Pritom je to však pre mnohých záujemcov práve dojazd, ktorý je jedným z hlavných limitujúcich faktorov rozhodujúcim o tom, ako rýchlo sa elektromobily etablujú na našich cestách. Na dlhý dojazd sa zatiaľ vyžadujú veľké batérie. To má však svoju cenu v podobe vyšších nákladov, ťažších vozidiel, väčšieho potrebného priestoru na inštaláciu a následne menšieho priestoru pre vodiča a pasažierov, nehovoriac o vyšších nákladoch na ťažbu potrebných surovín. Namiesto toho, aby sa ekologická stopa zmenšovala, zrazu rastie.

Odpoveďou ZF na túto pálčivú problematiku je začať tam, kde sa energia spotrebúva, a to v elektrickom pohone, ktorý je základom každého batériového elektrického vozidla. Vďaka odborným znalostiam spoločnosti v oblasti systémov je tento pohon mimoriadne efektívny. Pohonné systémy a komponenty ZF trvalo spĺňajú požiadavky mobility novej generácie a významne prispievajú k zabezpečeniu mobility pri súčasnom znižovaní emisií súvisiacich s dopravou.

image
ZF Slovakia

Najnovšia generácia vysoko účinných elektrických pohonov sú presne vyladené systémy pozostávajúce z elektromotora, meniča, redukčnej prevodovky a riadiaceho softvéru, všetko vyvinuté a vyrobené spoločnosťou ZF.

Jedinečné znalosti optimalizácie systémov spoločnosti ZF umožňujú dosiahnutie takmer dokonalej účinnosti, a to viac ako 96 % (podľa WLTC).

Pre zákazníkov predstavuje priamu konkurenčnú výhodu know-how desaťročí vývoja a výroby elektrických pohonov a skúseností z viac ako dva a pol milióna nainštalovaných elektromotorov ZF vo vozidlách po celom svete.

Dopyt zákazníkov ukazuje, že spoločnosť ZF je so svojou stratégiou "Mobilita novej generácie" na správnej ceste.

Cieľom technologickej skupiny je využívať technológie na zabezpečenie čistej, bezpečnej, pohodlnej a cenovo dostupnej mobility budúcnosti - pre každého a kdekoľvek.

image
ZF Slovakia

 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
28. apríl 2024 06:03