StoryEditor

Špecialitka na oslavu výročia. Česká Škoda rozšírila ponuku o ešte ostrejšiu Octaviu

07.06.2021, 12:10
Ponuka značky Škoda sa rozšírila o zaujímavú novinku na oslavu výročia motoršportu. U nás by ste ju však hľadali márne, o možnej dostupnosti na slovenskom trhu zatiaľ nevieme.

Mladoboleslavská automobilka tento rok oslavuje 120. výročie motoršportu a fanúšikom značky to dá i patrične pocítiť. Svoju ponuku totiž rozšírila o špeciálnu edíciu Octavie RS, ktorá má ponúknuť ešte o štipku športovejšie vlastnosti a rovnako tak atraktívnejší vzhľad. 

Technicky netreba čakať žiadne výrazné rozdiely oproti bežným ostrým "RS-kám". Jedinečná Octavia figuruje v českom konfigurátore s kompletným portfóliom piatich motorizácií, zákazník si tak môže vybrať z naftovej, benzínovej i hybridnej verzie. 

​Od ostatných modelov Octavia RS sa bude výročná novinka odlišovať najmä možnosťou voľby špeciálneho lakovania. Pribudla totiž špecifická farba - zelená Mamba a dostupná je i oranžová metalická Phoenix.

Zatiaľ čo zelené prevedenie je bez príplatkov, za oranžový exteriér si záujemcovia priplatia 6300 Kč. Toto lakovanie je známe napríklad aj z novo predstavenej generácie Fabie.

Dizajn zovňajšku ešte ďalej obohacujú v cene edície 120 rokov Motorsport zahrnuté 19-palcové čierne disky kolies Altair a určite poteší i štandardne dodávaný adaptívny podvozok, športové sedadlá s masážnou funkciou a pre všetky verzie (okrem plug-in hybridu) aj osadená dojazdová rezerva.

Technologickú výbavu vozidla následne doplnil paket Asistovaná jazda 2.0 Top, no ďalšie zásadné rozdiely už po vizuálnej alebo funkčnej stránke v interiéri nenájdeme. Vybrať si možno tradične z kombinácie čalúnenie čierna/červená alebo čierna/strieborná. Samozrejmosťou je čierne prevedenie stropu.

Novinka v konfigurátore českého zastúpenia Škoda

​A aby sme nezabudli, azda najatraktívnejšou novinkou k motoru 2.0 TSI/180 kW bude odlišný koncový diel výfuku s čiernymi koncovkami, ktorý by mal modelu dodať hutnejší a agresívnejší zvukový prejav. To by mohlo napraviť chuť všetkým, ktorým výraznejší zvuk vozidla chýbal.

Cena modelu začína na sume 999 999 Kč a ak sa pýtate, či sme sa nepomýlili, tak nie. Model je totiž zatiaľ dostupný len v konfigurátore českého zastúpenia, na Slovensku by ste špeciálnu limitku zatiaľ hľadali márne. Nie je taktiež isté, či sa k nám neskôr dostane, alebo bude určená len pre český trh. 

Malou zaujímavosťou tiež je, že nepôjde o limitovaný model s obmedzeným počtom kusov. Automobilka zvolila inú cestu - Octavia RS 120 Rokov Motorsportu bude k dispozícii iba rok, takže záujemcovia majú čas len zhruba do polovice roka 2022. Následne sa objednávky skončia.

01 - Modified: 2024-04-12 19:06:48 - Feat.: - Title: Auto budú môcť používať len cez týždeň. Nemecký minister dopravy vystrašil vodičov slovami o zákazoch jazdy 02 - Modified: 2024-04-13 06:37:53 - Feat.: - Title: Voľba na istotu? Toto je 10 najspoľahlivejších rodinných áut, podľa samotných majiteľov 03 - Modified: 2024-04-11 12:10:00 - Feat.: - Title: Nové opatrenie na kúpu elektromobilu? Je výhodné len pre jednu skupinu motoristov 04 - Modified: 2024-04-13 05:24:35 - Feat.: - Title: Každý piaty Slovák jazdí v lete na zimných pneumatikách. Expert varuje pred rizikom 05 - Modified: 2024-04-11 09:05:00 - Feat.: - Title: Malý trnavský crossover bude ešte lacnejší. Okrem e-pohonu dostane aj klasické motory
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
13. apríl 2024 11:41