StoryEditor

Návrat luxusnej značky Hyundaiu. Do Európy mieri kombík, ktorý potrápi prémiu

13.05.2021, 14:01
Tento rok značka Genesis vstupuje na trh v Británii, Nemecku a Švajčiarsku. Neskôr sa však rozrastie po celej Európe.

Opätovný príchod luxusnej odnože kórejskej automobilky Hyundai do Európy bude zdá sa vo veľkom. Značka Genesis totiž pripravila pre európskych zákazníkov okrem iného aj špeciálny model, ktorým obohatí svoju ponuku na starom kontinente a nepochybne poriadne potrápi zavedenú prémiovú konkurenciu.

Aktuálne už po niekoľkých snímkach maskovaného prototypu poznáme i finálnu podobu novinky G70 Shooting Brake a zrejme nebudeme jediní, ak povieme, že vyzerá naozaj atraktívne. Model pritom bude piatym členom v európskom portfóliu, príde po sedane G80, SUV GV80 a kompaktnejších modeloch G70 a GV70. 

​Praktická novinka je odvodená od sedanu strednej triedy G70, a to na báze jeho minulý rok modernizovanej verzie. Výrazným prvkom dizajnu je v prednej časti nepochybne masívna maska chladiča s tvarovaním na štýl samotného loga značky, rovnako ako dvojité delené svetlomety. 

Tie nájdeme v dvoch úrovniach nielen vpredu, ale rovnaké riešenie je použité automobilkou aj v prípade koncových svetiel a dojem podporí i dvojica (zrejme) reálnych koncoviek výfuku.

Smerom k zadnej časti sa strecha zvažuje, dotvára tým celkový dynamický charakter vozidla a zároveň je vďaka tomuto tvarovaniu (aj napriek totožnej dĺžke so sedanom) zväčšený batožinový priestor až o 40 percent.

Genesis G70 Shooting Brake je dlhý 4 685 milimetrov, široký 1 850 milimetrov a na výšku meria rovných 1 400 milimetrov. Dostatok vnútorného priestoru podporuje i rázvor s hodnotou úctyhodných 2 835 milimetrov.

Genesis

​Interiér poteší kvalitnými materiálmi a spracovaním, nechýbajú atraktívne farebné prevedenia a taktiež dvojica veľkých displejov. Jeden je umiestnený priamo pred vodičom a zastáva funkciu digitálneho prístrojového štítu s príjemnou grafikou a dostatkom informácií.

Druhý, zoskupujúci infotainment systém a niektoré nastavenia vozidla, nájdeme v strede palubnej dosky a pod ním potešia aj niekoľké klasické hardvérové tlačidlá. 

Platí to aj pre ovládanie klimatizácie, ktoré je riešené otočnými ovládačmi, čo z nášho pohľadu podporí intuitívnejšie ovládanie počas jazdy. Masívny stredový tunel potom disponuje voličom automatickej prevodovky, niekoľkými ovládacími tlačidlami vozidla a celý vnútorný priestor ešte obohacujú mnohé odkladacie plochy. 

„G70 Shooting Brake kombinuje typ atletického exteriérového dizajnu, ktorý odráža dizajnovú identitu Genesis, s praktickosťou Shooting Brake,“ uviedol predstaviteľ spoločnosti Genesis.

Genesis

​Hoci dizajnové riešenia a podobu novinky značka odhalila, informácie ohľadom použitej techniky zatiaľ nepoznáme. Dá sa však predpokladať, že aj Shooting Brake pôjde po vzore sedanu G70 a pod kapotou poskytne trojicu možných motorizácií.

Na výber tak môže byť benzínový štvorvalec 2.0 T-GDI s výkonom 188 kW, benzínový šesťvalec s objemom 3,3-litra T-GDI s výkonom 274 kW a chýbať by nemusel ani turbodiesel 2.2 CRDi s výkonom naladeným na hodnotu 149 kW. Záujemca by si pritom mohol voliť pohon zadných aj všetkých štyroch kolies.

Genesis G70 Shooting Brake má byť kľúčový model značky a pravdepodobne sa začne predávať už v priebehu budúceho roka. Cenu zatiaľ nepoznáme.

01 - Modified: 2024-04-15 08:30:00 - Feat.: - Title: Drahé palivo na pumpách? Poradíme vám, ako dokážete znížiť spotrebu vášho auta 02 - Modified: 2024-04-15 11:40:00 - Feat.: - Title: Číňania dotácie popierajú. Ich autá si držia náskok vďaka inováciám i dokonalej výrobe 03 - Modified: 2024-04-13 22:33:46 - Feat.: - Title: Luxusné SUV, ktoré vyzerá i jazdí skvele. Briti však spravili krok, ktorý mnohých nepoteší 04 - Modified: 2024-04-12 19:06:48 - Feat.: - Title: Auto budú môcť používať len cez týždeň. Nemecký minister dopravy vystrašil vodičov slovami o zákazoch jazdy 05 - Modified: 2024-04-14 05:30:00 - Feat.: - Title: Chcete zarábať na sledovaní sociálnych sietí? TikTok to možno čoskoro umožní
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
16. apríl 2024 10:51