StoryEditor

Čínske značky treba brať vážne. Dokážu vyrobiť superšport, ale aj beštiu do terénu

03.05.2021, 11:32
Nemusí už ísť výhradne o kopírovanie. Niektoré kúsky z produkcie čínskych automobiliek sú vo výsledku zaujímavým, moderným a pomerne originálnym vozidlom dnešnej doby.

Väčšina automobilových podujatí padla v uplynulých štrnástich mesiacoch za obeť Koronavirové pandémiu. Autosalón v Šanghaji konaný v polovici marca bol jedným z mála, ktorý sa uskutočnil.

Pozrite sa na novinky čínskych značiek, ktoré tam boli k videniu. Posmešky, ktoré sa na ich účet niesli pred pár rokmi, vás prejdú, Väčšina vyzerá viac než dobre, píše iDNES.cz.

Lynk & Co 09

Lynk & Co je mladá značka čínskeho koncernu Geely, ktorá využíva techniku ​​Volva a zameriava sa na mladých, technologicky upriamených zákazníkov. To hovorí do dizajnu ich modelov, ktoré majú jednotný dizajn provy s denným svietením po stranách prednej kapoty a hlavnými svetlometmi spojenými s maskou.

Lynk&

​Každý zo šestice doteraz prezentovaných modelov, označených jednoducho od 01 do 06, má tiež výrazný dizajn zadných partií. Najnovší prírastok v sekvencii robí skok a prichádza pod číslom 09. "Číslo deväť" využíva väčšie platformu Volva pomenovanú SPA a ide o veľké SUV, sesterský model Volva XC90.

K osvedčeným dizajnovým črtám pridáva zaujímavo riešené bočné presklenie s "plutvami" na zadnom stĺpiku a skryté kľučky bočných dverí. Pohon zabezpečí benzínový dvojliter od Volva v rôznych výkonových stupňoch a s rôznou mierou elektrifikácie, vrátane vrcholného plug-in hybridu.

Lynk&

​Hoci značka Lynk & Co existuje iba od roku 2017, v Číne už dodala zákazníkom pol milióna áut. Okrem klasického predaja skúša aj novú formu distribúcie áut formou predplatného, ktoré možno kedykoľvek zrušiť alebo naopak zdieľať s blízkymi - podobne ako u streamovacích služieb. S týmto obchodným modelom sa chystá tento rok prísť taktiež na vybrané západoeurópske trhy.

Hongqi S9

Najstaršia čínska automobilka sa dlhé desaťročia špecializovala na vládne limuzíny a reprezentačné vozidlá vyššej strednej triedy. V posledných štyroch rokoch však upriamila svoje snahy tiež do segmentu SUV, kde jej ponuka rýchlo pokryla spektrum od kompaktného modelu po čínsku obdobu Range Roveru.

Hongqi

​Teraz pridáva nový smer - superšport, ktorý sa má zaradiť k najrýchlejším autám planéty. Superšport S9 sa prvýkrát predstavil ako koncept v roku 2019, a to na autosalóne...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-25 10:55:29 - Feat.: - Title: Štátny tajomník rezortu zahraničia Eštok absolvoval konzultácie v Číne v rámci príprav návštevy Fica 02 - Modified: 2024-04-25 10:35:09 - Feat.: - Title: Čína údajne poskytuje prístav pre ruskú loď spájanú s dodávkami zbraní z KĽDR 03 - Modified: 2024-04-25 09:03:29 - Feat.: - Title: Takmer polovica veľkých čínskych miest sa potápa, tvrdí štúdia 04 - Modified: 2024-04-25 09:10:00 - Feat.: - Title: Urobí Európa krok späť? Nulové emisie sú vraj chvályhodné, ale nie za každú cenu 05 - Modified: 2024-04-25 07:10:38 - Feat.: - Title: Toyota zaznamenala rekordný celosvetový predaj, prvýkrát prekročila hranicu desiatich miliónov áut
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
25. apríl 2024 13:40