StoryEditor

Kórejčania pokračujú v ofenzíve. Najpredávanejšie SUV značky bude ešte lepšie

11.11.2020, 10:20
Novinka s prívlastkom N Line by mala byť prípadným záujemcom k dispozícii už na jar budúceho roka.

Spoločnosť Hyundai Motor chrlí jeden nový model za druhým a svojej konkurencii nezostáva nič dlžná. Okrem modernizovaného radu i30, ktorý priniesol na trh omladený hatchback, kombík, fastback či ostré varianty divízie N, sa svetu v premiére odhalili i ďalšie vozidlá. Škoda Fabia získala súpera v podobe kompaktného mestského Hyundaiu i20, ktorý bude dokonca prvýkrát k dispozícii aj v športovej verzii i20 N.

Aby toho nebolo málo, svetový debut zažilo aj najpredávanejšie športovo-úžitkové vozidlo značky v úplne novej forme. Tucson, ktorý patrí aj na Slovensku k veľmi obľúbeným modelom a obsadzuje vrchné priečky v predajnosti, teraz upúta už na prvý pohľad kompletne prepracovaným exteriérom i kabínou. 

V galérii nižšie si pozrite klasickú verziu modelu Tucson:

„Predstavenie nového modelu Tucson bolo pre nás dôležité aj preto, aby sme rozšírili elektrifikáciu aj do nášho celosvetovo najpredávanejšieho SUV,” uviedol pri odhalení novej generácia Tucsonu Michael Cole, prezident a výkonný riaditeľ spoločnosti Hyundai Motor Europe.

„Táto premiéra je ďalším míľnikom automobilky Hyundai, pretože teraz ponúkame elektrifikované pohony už vo všetkých našich vozidlách v segmente SUV. S pokrokovým dizajnom a so špičkovým pohonom bude Tucson aj naďalej kľúčovým modelom značky na európskom trhu,” dodal Cole. 

Atraktívny dizajn a nové riešenie

Najviac upúta pozornosť nepochybne mohutná predná maska so skvele spracovanými dennými parametrickými svetlometmi Parametric Hidden Lights. Jednotlivé segmenty sú integrované priamo masky tak, aby po vypnutí svetiel opticky splývali so zvyškom nosu auta. Stretávacie svetlomety využívajúce technológiu LED sú potom umiestnené nižšie v nárazníku.

Na bočnej strane nechýbajú výrazné prelisy a ochudobnená o nápadné prvky nie je ani zadná časť, kde upútajú prepojené koncové svetlomety, vďaka ktorým novinku ľahko rozpoznáte a zároveň pomáhajú model opticky rozširovať.

Bežný variant Tucson Hyundai

​V kabíne nájdeme na úplne novej palubnej doske s efektnými výduchmi klimatizácie dvojicu displejov - pred vodičom sa nachádza plne digitálny prístrojový štít s 10,25 palcovou obrazovkou a rovnako veľký je aj dotykový displej v centrálnej časti. Vodič okrem toho teraz vidí v oblasti "budíkov" nielen rýchlosť, stav paliva a podobne, ale tiež obraz z kamier, ktoré zachytia napríklad vozidlo v mŕtvom uhle.

Novinka disponuje najširšou ponukou elektrifikovaných pohonných jednotiek v segmente kompaktných SUV vrátane hybridného, plug-in hybridného a mild-hybridného pohonu. Tri elektrifikované pohony a dva spaľovacie motory so štyrmi možnosťami prevodoviek zaistia, že si vyberie naozaj aj náročný zákazník. 

​Vlastnosti modelu vylepšuje nový prepínač terénnych režimov 4x4 Terrain Mode s doplnenými režimami Mud, Sand a Snow (Blato, Piesok a Sneh), pohon všetkých kolies HTRAC, elektronicky ovládané tlmiče ECS i najkomplexnejší balík aktívnej bezpečnosti a jazdných asistentov v triede.

Aj vo verzii N Line

Zatiaľ čo bežný Tucson sa už pomaly začína predávať aj na našom slovenskom trhu, kórejská automobilka teraz odhalila prvé snímky aj úplne nového modelu Tucson N Line.

Hyundai

​Nová generácia vo verzii N Line skombinuje futuristický dizajn, pohodlie a pokročilú konektivitu Tucsonu s dynamickým štýlom, ktorý je vlastný prevedeniu N Line. Ako ukazujú prvé snímky, novinka ponúkne agresívne a výrazné prvky vonkajšieho dizajnu a odlišné interiérové ​​detaily.

Zákazníci sa tiež môžu tešiť na jedinečnú výbavu a špecifický výber farieb pre vozidlo. Pribudne odlišná koncovka výfuku, prepracované nárazníky vpredu a vzadu či nový dizajn diskov kolies. Na odhalenie zmien v kabíne si budeme musieť počkať.

Hyundai

​Rad N Line spoločnosti Hyundai slúži ako "vstupná brána" do sveta vysoko výkonného označenia N, pretože prvky N Line nachádzajú inšpiráciu priamo vo vysokovýkonných modeloch tejto ostrej divízie. Modely sú určené predovšetkým pre zákazníkov, ktorí hľadajú oproti bežným prevedeniam dynamickejší dizajn a zážitok z jazdy.

Celkovo popri novom Tucsone disponujú verziou N Line už aj modely i10, i20, celý rad i30 (hatchback, kombi a fastback) a kompaktný crossover Kona. Úplne nový Tucson N Line bude k dispozícii pre zákazníkov na jar 2021. Ďalšie podrobnosti by mal Hyundai zverejniť  čoskoro.

01 - Modified: 2024-04-19 20:08:10 - Feat.: - Title: Čínska automobilka Chery plánuje zamestnať v španielskom závode 1250 ľudí 02 - Modified: 2024-04-19 16:59:34 - Feat.: - Title: Rošáda Francúzov je na konci. Trnavské trio je kompletné, vyžiadalo si stovky miliónov aj prepúšťanie 03 - Modified: 2024-04-19 09:05:00 - Feat.: - Title: Absolútna dominancia Japoncov. Toto je 10 hybridov s reálne najnižšou spotrebou paliva 04 - Modified: 2024-04-19 12:15:00 - Feat.: - Title: Mazda predstavila novú vlajkovú loď. Gigant aj so šesťvalcom zvládne 2,5-tonový príves 05 - Modified: 2024-04-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Dopravné značky, ktoré musia vodiči dokonale poznať. Mnohí však zaváhajú
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
20. apríl 2024 00:07