StoryEditor

Megalomanské uvedenie auta. Porsche premenilo najvyššiu budovu sveta na gigantické "plátno"

29.10.2020, 10:16
Porsche Middle East and Africa FZE oficiálne odštartovalo svoje regionálne predstavenie úplne nového modelu Taycan naozaj špeciálnou animáciou.

Tento rok je pre mnohé automobilky skutočne náročný. Okrem prebiehajúcej pandémie koronavírusu a obmedzenia predajov i výroby sa totiž musia popasovať aj s prísnymi emisnými limitmi, ktoré im nastavila Európska únia. Nie všetci však "prepli" do úsporného režimu, dôkazom je napríklad nemecký výrobca Porsche, ktorému sa naozaj darilo. 

Uvedeniu nového elektrického modelu Taycan na Strednom Východe teda venovalo patričnú dávku pozornosti, ktorú jej vrátili média naprieč celým svetom i verejnosť priamo na mieste. A keďže Spojené arabské emiráty sú krajinou známou luxusom, špičkovými superšportovými automobilmi a množstvom úchvatných mrakodrapov, nebol problém premeniť jeden z nich na obrovské "premietacie plátno".

„Bol to veľmi zvláštny okamih, keď sme sledovali viac ako milión LED svetiel, ktoré premieňali fasádu na jednu veľkú obrazovku, aby oslávili začiatok uvedenia Taycanu v našom regióne,“ povedal Markus Peter, marketingový riaditeľ spoločnosti Porsche Middle East and Africa FZE.

Automobilka si však nevybrala hocijaký mrakodrap, ale rovno najvyššiu budovu sveta s názvom Burj Khalifa a výškou závratných 828 metrov. Na známej dubajskej dominante a ploche 33-tisíc metrov štvorcových odprezentovala značka uvedenie Taycanu na trh za pomoci viac ako jedného milióna LED diód.

„Elektrická energia prúdi v žilách Porsche od prvého dňa a značka je priekopníkom vo formovaní mobility zajtrajška pomocou inovatívnych produktov, ktoré vytvárajú meradlo pre priemysel. Úplne nový Taycan je zavŕšením viac ako 70 rokov skúseností s výrobou športových automobilov spojených s neuveriteľnými novými jazdnými technológiami,“ uviedol pri tejto príležitosti Manfred Braeunl, generálny riaditeľ spoločnosti Porsche Middle East and Africa FZE.

„Ale predovšetkým je to skutočné Porsche ponúkajúce čisté emócie a mimoriadny pôžitok z jazdy. Nasledujúce mesiace budú pre nás a našich obchodných partnerov nesmierne vzrušujúce, keď uvedieme vozidlo na trh v celom regióne,“ dodáva Braeunl.

Verejnosti značka vo videoprojekcii priblížila kľúčové míľniky spoločnosti Lohner-Porsche od roku 1900, až po príchod dnešného špičkového Taycana. Ide o štvormiestny elektromobil, ktorý má batériu s kapacitou 93 kWh a na jedno nabitie zvládne prejsť až 450 kilometrov. 

Porsche

​V najvýkonnejšej verzii Turbo S má model šprintovať z nuly na stovku za 2,8 sekundy. Maximálny výkon je stanovený na 560 kW (761 koní) a krútiaci moment dosahuje hodnotu až 1050 Nm. Impozantný je však okrem výkonu či dojazdu aj samotný nabíjací výkon, ktorý činí 270 kW pri 800 V.

Na dojazd ďalších sto kilometrov teda postačí vozidlu stráviť na nabíjačke iba približne päť minút. Od roku 2021 by mala novinka dokonca podporovať 350 kW nabíjanie na sieti špeciálnych staníc od Porsche. Automobilka uvedie na tamojšom trhu hneď všetky tri verzie - Taycan S, Taycan Turbo aj vrcholný Taycan Turbo S.

01 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 02 - Modified: 2024-04-18 10:54:49 - Feat.: - Title: Letisko v Dubaji obnovuje prevádzku, očakávajú meškania letov 03 - Modified: 2024-04-18 09:15:00 - Feat.: - Title: Dovezené autá sú stále v kurze. Štúdia ukazuje, ktoré krajiny dominujú a aké sú hrozby 04 - Modified: 2024-04-17 12:00:00 - Feat.: - Title: Urastené rodinné SUV aj pre siedmich je na Slovensku. Hyundai prezradil oficiálne ceny 05 - Modified: 2024-04-17 09:36:15 - Feat.: - Title: Nová povinnosť pre autá od júla 2024: Znamená stopku pre obľúbené fiaty i porsche
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
19. apríl 2024 08:29