StoryEditor

Hyundai láka na premiéru obľúbeného crossovera. Prídu vylepšenia i nová verzia

27.08.2020, 13:10
Po uvedení novej generácie i10, modernizácii modelového radi i30 a avíze novej generácie i20 či faceliftu Santa Fe prejde modernizáciou aj kompaktné SUV Kona.

Spoločnosť Hyundai Motor zverejnila prvé zábery vynoveného športovo-úžitkového vozidla Kona, v ktorom sa uplatňuje globálna dizajnová identita značky Hyundai s názvom Sensuous Sportiness (zmyselná športovosť). Crossover, ktorý si po svojom uvedení na trh získal veľkú popularitu, sme naposledy privítali v redakcii HN vo vydarenej hybridnej verzii.

Okrem nej sa však v ponuke výrobcu nachádzajú i bežné prevedenia Kony so spaľovacím konvenčným motorom či plne elektrická verzia s označením Kona Electric. Po čase sa model hlási o slovo v súvislosti s aktuálnou pripravovanou modernizáciou, ktorá má zvýšiť jeho atraktivitu a zároveň priniesť vítané zmeny.

Hyundai

​Nová Kona získa podľa dostupných snímok a informácií priamo z automobilky širší postoj a nový vylepšený žraločí nos, ktorý dodá kompaktnému a praktickému modelu ešte o niečo elegantnejší vzhľad skombinovaný s dynamickým charakterom. Vylepšené budú taktiež denné svetlá (DRL), ktoré vozidlo zasa dodajú sofistikovaný a technologicky vyspelý štýl.

Faceliftovaných bežných kolegov doplní model aj v športovo-ladenej verzii N Line, ktorý sa bude pýšiť aerodynamickejším dizajnom s nízko položeným nasávaním vzduchu a agresívne pôsobiacim predným nárazníkom. Malo by však ísť výhradne o štylistický balík, ktorý poupravý vzhľad exteriéru a interiéru, no zásadným spôsobom nebude siahať na techniku.

"Športovo ladená výbava N Line ponúkne atraktívny vstup do sveta značky N, vďaka čomu má Kona N Line potenciál osloviť širšiu škálu zákazníkov," informuje v tlačovej správe Hyundai.

Hyundai

​Na rozdiel od Kony N Line by malo byť poriadne nabrúseným variantom prevedenie Kona N, ktorú značka nepriamo avizovala a na internete sa tiež objavili niekoľké špionážne snímky, ktoré zachytávali ostrú novinku pri testovaní v reálnej premávke.

Kona by mala v tomto prípade ísť po vzore svojich N súrodencov, takže by dostala výrazne prepracované nárazníky, upravené výfukové potrubie, vylepšený podvozok so znížením, výkonnejšiu pohonnú sústavu a množstvo ďalších športových vychytávok. Zatiaľ však značka predstavenie tejto verzie spolu s modernizovanou Konou nepotvrdila.

Sú teda niekoľké možnosti - buď sa Kona N predstaví ako prekvapenie v súvislosti s premiérou faceliftového modelu Kona a Kona N Line, alebo si jej debut výrobca ponechá "v zálohe" a priláka pozornosť verejnosti v rámci samostatnej udalosti. 

01 - Modified: 2024-04-25 11:45:00 - Feat.: - Title: Revolučná zmena pre „Géčko“: Terénna legenda od Mercedesu dostala elektropohon 02 - Modified: 2024-04-25 09:10:00 - Feat.: - Title: Urobí Európa krok späť? Nulové emisie sú vraj chvályhodné, ale nie za každú cenu 03 - Modified: 2024-04-24 14:00:02 - Feat.: - Title: Vyššia o desiatky percent: Spotreba áut na papieri nezodpovedá realite, ukazuje štúdia 04 - Modified: 2024-04-24 09:16:15 - Feat.: - Title: „Otec“ moderných škodoviek smeruje k Číňanom. Slovák dohliadne aj na tvary MG 05 - Modified: 2024-04-23 12:00:00 - Feat.: - Title: Keď začínajú drahé problémy: Čo nerobiť s turbomotorom a ako sa prejavujú problémy?
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
25. apríl 2024 14:15