StoryEditor

Takto má vyzerať vrchol od Mercedesu. Unikla revolučná podoba luxusnej triedy S

13.05.2020, 13:50
Niekoľko rokov bude chystaná nemecká novinka udávať mnohé automobilové trendy. Či úspešne a s akým pohonným ústrojenstvom dorazí, to sa dozvieme až neskôr.

Tento rok má byť pre nemeckú prémiovku Mercedes-Benz skutočne dôležitý. Svetu sa má totiž predstaviť nová vlajková loď a teda nič iné, než trieda S.

Nová generácia W223 bude postavená na platforme MRA II, ktorou by mala byť zabezpečená väčšia priestrannosť, aktívne odpruženie a chýbať by nemala ani tretia úroveň autonómnej jazdy. Pochopiteľne bude dostupná len v prípade, keď to legislatíva danej krajiny dovoľuje.

Na sociálnych sieťach sa v poslednom čase stále viac objavujú zákulisné informácie či snímky, avšak teraz sa na Twitteri objavili fotografie chystanej novinky takmer úplne bez maskovania. Poskytujú nám tak pohľad na karosériu i interiér a zdá sa, že nás čaká poriadna revolúcia. Veď si len porovnajte, ako vyzerá aktuálne "S-ko" na titulnej snímke a ako na špionážnych záberoch nižšie. 

Z dizajnového hľadiska si nová trieda S vezme za vzor nedávno odhalený facelift "Éčka". Opäť pôjde o elegantné tvary, ktoré v prednej časti doplní mohutná maska chladiča s úzkymi svetlometmi, ktoré by mali podporovať už digitálnu LED techniku schopnú premietať rôzne tvary na cestu. 

Zadnú časť dotvárajú LED svetlomety, s tvarom typickým pre aktuálny dizajnový jazyk - ležatej slzy. Luxusný punc vozidla navonok podčiarkuje ešte množstvo použitého chrómu. Najväčšie zmeny je však potrebné čakať v kabíne, ktorá je kompletne prepracovaná a bude opäť, zdá sa, udávať smer.

Minimálne pre budúce vozidlá značky. S osadením spojenej dvojice displejov na palubnej doske modelov Mercedes-Benz však prišli s takýmto riešením postupne aj ďalšie značky a tak sa novou triedou S možno opäť začnú inšpirovať aj iní výrobcovia.

​V prípade novinky však na spojené obrazovky zabudnite. Na kompletne novej palubnej doske je osadený za multifunkčným volantom veľký samostatne stojaci digitálny prístrojový štít, ktorý dopĺňa obrovská diera slúžiaca zrejme taktiež obrovskému head-up displeju.

Hoci táto skupinka pôsobí v uhladenom modernom interiéri trochu rušivo, naživo to bude možno podstatne lepšie. Zo stredového tunela, ktorý prišiel o takmer všetky hardvérové tlačidlá, stúpa smerom k palubnej doske vertikálne otočený dotykový displej infotainmentu. Prítomných zostala len hŕstka tlačidiel, takže väčšina funkcií sa bude ovládať výhradne cez displej.

Zaujímavosťou je i použitie horizontálnych a vertikálnych výduchov klimatizácie, výraznou zmenou si prejdu pravdepodobne aj výplne dverí s kamerami a chýbať nebudú lesklé lakované plochy či prvotriedne kožené materiály, hodné luxusného automobilu.

Vlajková loď v podobe novej triedy S bude niekoľko ďalších rokov opäť udávať smer a trendy, takže prinesie poriadne nadčasové novinky. Je pritom viac než isté, že prejde aj vlnou elektrifikácie, avšak na bližšie informácie ohľadom pohonných jednotiek si budeme musieť ešte chvíľu počkať. Rovnako na to, či sa jej podarí, a do akej miery, inšpirovať ostatných výrobcov.

01 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 02 - Modified: 2024-04-18 09:15:00 - Feat.: - Title: Dovezené autá sú stále v kurze. Štúdia ukazuje, ktoré krajiny dominujú a aké sú hrozby 03 - Modified: 2024-04-17 12:00:00 - Feat.: - Title: Urastené rodinné SUV aj pre siedmich je na Slovensku. Hyundai prezradil oficiálne ceny 04 - Modified: 2024-04-17 09:36:15 - Feat.: - Title: Nová povinnosť pre autá od júla 2024: Znamená stopku pre obľúbené fiaty i porsche 05 - Modified: 2024-04-16 09:11:16 - Feat.: - Title: Komédia, napínavý triler, vzťahová groteska aj detektívka. Hra 2:22 - príbeh duchov dorazila na Slovensko
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
19. apríl 2024 09:15