Hyundai
StoryEditor

Hyundai tasí voči Fabii poriadne zbrane. Ukázal nový interiér kompaktného modelu

27.02.2020, 12:55
Nová fotografia odhaľuje dve veľké digitálne obrazovky, novú farebnú schému, ale aj množstvo ďalších detailov či nové systémy konektivity.

Spoločnosť Hyundai nedávno odhalila podobu svojho kompaktného modelu i20, avšak zverejneniu interiéru sa výrobca vyhol. Obraz interiéru novinky prináša až teraz a to tesne pred marcovou svetovou premiérou na ženevskom autosalóne 2020.

Kokpit úplne novej generácie i20 je široký a vzdušnejší než v minulosti. Jedným z najvýznamnejších konštrukčných prvkov sú tu horizontálne lopatky, ktoré sa tiahnu zľava doprava cez vysokú palubnú dosku s vetracími otvormi. Zaujme i prepracovaný multifunkčný volant a 

Elegantne tvarované dvere, inšpirované tvarmi nájdenými v prírode, dodávajú podľa slov automobilky kabíne "zmyselný pocit". Pribudla aj integrovaná technológia okolitého osvetlenia poskytujúca príjemné svetlo v noci a farebné akcenty zhodujúce sa v celom interiéri. K dispozícii budú tri rôzne farebné prevedenia inteiréru: Black Mono, Black & Grey a Black Mono & Yellow Green.

Palubnú dosku obohacuje nielen prepracovaný displej infotainemntu s uhlopriečkou 10,25-palca, ale aj rovnako veľký digitálny prístrojový štít pred vodičom.
Na ňom sa následne kľúčová farba mení v závislosti od zvoleného režimu jazdy - modrá pre Normal, zelená pre Eco a oranžová pre Sport. Takéto riešenia môže novinke Škoda Fabia zatiaľ len ticho závidieť.

Napravo od volantu je teraz vyššie umiestnený dotykový displej, nachádzajúci sa v lepšie viditeľnej pozícii a zoskupuje množstvo nových funkcií pripojenia.

​Okrem Hyundai Bluelink medzi ne patrí aj systém Hyundai LIVE, ktorý zahŕňajú údaje o premávke a počasí v reálnom čase, informácie o čerpacích staniciach v okolí vrátane cien pohonných hmôt a parkovacích miestach a rozpoznávanie hlasu.

Medzi služby Bluelink patrí možnosť "Nájsť moje auto", ale aj služby vzdialeného uzamykania, navigáciu k miestnym zaujímavým miestam, informácie o poplachu vozidla a správy o údržbe.

Okrem toho je nová generácia modeli i20 plne kompatibilná s Android Auto a Apple Car Play, pričom k dispozícii je tiež bezdrôtové nabíjanie smartfónov. Čerešničkou je už len prémiový zvukový systém Bose pozostávajúci z ôsmich strategicky umiestnených reproduktorov vrátane subwoofera.

01 - Modified: 2024-04-24 14:00:02 - Feat.: - Title: Vyššia o desiatky percent: Spotreba áut na papieri nezodpovedá realite, ukazuje štúdia 02 - Modified: 2024-04-24 09:16:15 - Feat.: - Title: „Otec“ moderných škodoviek smeruje k Číňanom. Slovák dohliadne aj na tvary MG 03 - Modified: 2024-04-23 12:00:00 - Feat.: - Title: Keď začínajú drahé problémy: Čo nerobiť s turbomotorom a ako sa prejavujú problémy? 04 - Modified: 2024-04-23 09:10:00 - Feat.: - Title: Opel odhalil kompletne prepracované rodinné SUV. Väčšie, štýlovejšie a nielen elektrické 05 - Modified: 2024-04-22 13:21:18 - Feat.: - Title: Toyota prezrádza, aké chyby robia mladí vodiči najčastejšie. Zadarmo im pomôže
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
25. apríl 2024 03:18