StoryEditor

Jeden z najpredávanejších Hyundaiov sa dočká zlepšení. Bude ešte atraktívnejší

13.02.2020, 12:10
Autor:
rperpe
Premiéra novinky prebehne na blížiacom sa autosalóne v Ženeve už začiatkom marca 2020.

Už o niekoľko týždňov sa otvoria brány ženevského autosalóna, kde sa začiatkom marca predstavia očakávané novinky najrôznejších výrobcov. Niektorí z nich na svoje modely lákajú vypúšťaním prvotných oficiálnych informácií, skíc či reálnych snímok. Podobne je na tom aj kórejská automobilka Hyundai, ktorá má tento rok v pláne veľkú modelovú ofenzívu.

Začiatkom roka totiž informovala, že pripravuje novú generáciu alebo aspoň facelift pre každý model z jej aktuálnej ponuky. Vo svetovej premiére sa tak na ženevskom výstavisku pravdepodobne predstaví okrem novej generácie i20 aj prepracovaný „bestseller“ i30. Ten patrí na Slovensku medzi vôbec najpredávanejšie modely značky Hyundai – v roku 2019 sa z tohto radu predalo 3 482 kusov.

Spoločnosť teraz odhalila prvé zábery nového modelu i30 pred svojím debutom, avšak novej generácie sa nedočkáme. Aj podľa snímky možno vidieť pozmenený dizajn, no základné črty vozidla zostali zachované – pôjde teda len o modernizáciu súčasnej generácie.

Exteriér aj interiér

Novinka je podľa automobilky vybavená mnohými zlepšeniami dizajnu, vrátane prepracovaných nárazníkov a svetlometov, ktoré vozidlu prinášajú dynamickejší vzhľad.

Práve na prvých oficiálnych obrázkoch, predstavujúcich športovo ladený model i30 s prívlastkom N Line, je možné vidieť niektoré zo spomínaných najvýznamnejších nových prvkov: odlišný predný nárazník a nová mohutná mriežka chladiča bude výraznejšie zdobiť prednú časť.

​Tieto prvky sú doplnené aj novými svetlami s LED technológiou a integrovanými dennými svietidlami priamo v svetlometoch s výrazným tvarom V. Doteraz bolo denné svietenie pri modeloch i30 integrované do nárazníka v spodnej časti.

Hyundai

Ďalšie zlepšenia dizajnu novinky predstaví Hyundai už čoskoro a patriť by medzi ne mal aj nový zadný nárazník, prepracované zadné svetlá a zliatinové disky s rozmermi 16, 17 a 18 palcov.

​Zmeny sa však podľa dostupných informácií dotkli tiež interiéru i30, kam by mal pribudnúť okrem iného nový digitálny prístrojový panel a väčší 10,25-palcový displej v centrálnej časti palubnej dosky.

Výbava N Line po prvý raz aj v kombi

Spomínané športovejšie ladené vyhotovenie N Line, ktoré aj z „obyčajných“ motorizácií i30 robí aspoň na pohľad o niečo atraktívnejšie modely odkazujúce na ostré „Enko“, pribudne v konfigurátoroch aj k ďalšiemu prevedeniu.

​Novým modelom i30 totiž spoločnosť Hyundai uvedie na trh populárnu verziu kombi vo výbave N Line, čo znamená, že športová úroveň výbavy bude vôbec po prvýkrát k dispozícii už pre všetky typy karosérie i30. Či sa niečo zmení aj pod kapotou alebo z pohľadu technických či systémových vlastností vozidla zatiaľ nevieme, viac informácií má však zverejniť výrobca už čoskoro.

01 - Modified: 2024-04-19 09:05:00 - Feat.: - Title: Absolútna dominancia Japoncov. Toto je 10 hybridov s reálne najnižšou spotrebou paliva 02 - Modified: 2024-04-19 12:15:00 - Feat.: - Title: Mazda predstavila novú vlajkovú loď. Gigant aj so šesťvalcom zvládne 2,5-tonový príves 03 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 04 - Modified: 2024-04-18 09:15:00 - Feat.: - Title: Dovezené autá sú stále v kurze. Štúdia ukazuje, ktoré krajiny dominujú a aké sú hrozby 05 - Modified: 2024-04-17 12:00:00 - Feat.: - Title: Urastené rodinné SUV aj pre siedmich je na Slovensku. Hyundai prezradil oficiálne ceny
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
19. apríl 2024 17:07